"Хтось викинув собаку, я забрала її додому": три історії про людей, які взяли тварин з вулиці

"Хтось викинув собаку, я забрала її додому": три історії про людей, які взяли тварин з вулиці
  • Міжнародний День бродячих тварин відзначають 4 квітня. Ми поспілкувались із тернополянами, які забрали із вулиці тварин у свій дім.
  • Як вживаються тварини із новими господарями, хто їх викинув  та як люди вирішують забрати тварин читайте у нашому матеріалі..  

Норд, у якого три лапи, та його нова сім'я

- Нас попросили взяти собачку на перетримку, на кілька тижнів, - розповідає Лідія Олійник, - Нам розповіли, що песику колишній господар відрубав ногу. Як можна було залишитись осторонь? Ми без вагань взяли, а він виявився таким лагідним, таким добрим, очі просто неймовірні. Віддавати його було вже шкода.

Білого пухнастика назвали Норд. І хоч у господарів вдома вж жила чорна кішка, собаку брати не боялись. 

Відео дня

- Зараз Норд набрав ваги, навіть лікар трохи свариться на нас, що ми його розгодували, - каже Лідія Олійник. - Я не розумію як можна було так покалічити такого собаку. Не уявляю що з ним би було на вулиці. Звісно, якби в нас було своє подвір'я йому було б краще, але думаю, що ми можемо дати йому найголовніше - любов. 

Лакі, яка сама знайшла свого господаря Назара Хамуляка

- Ми з дружиною почали займатись темою зоозахисту. І якось вже так повелося, що коли ти починаєш чимось займатися - в житті трапляються такі історії, які доводять, що твій вибір правильний, - розповідає Назар Хамуляк. - Я згадую, що коли ця історія розпочалась - був звичайний день, я був вдома і я почув на вулиці гавкіт свого собаки. Йому тоді було 12 років. Вийшов на вулицю і побачив якесь мале, чорно-біле цуценя. Воно було загнане в кут нашим старим собакою Диким. Здивувало вже тоді, як твердо вже тоді стояло на своєму, не відходило, а просто сиділо і дивилося.

Пан Хамуляк каже, що досі не знає чи підкинули собаку чи вона сама забрела на подвір'я. Песик забіг  у відкритий гараж і сховався там під диван. Там  він фактично жив 2 тижні, бо боявся старого собаки.

- Ми розуміли, що обидві собаки не зможуть зжитись, тому ми  з дружиною намагалися прилаштувати кудить малу, бо  не викидати ж її на вулицю, в період сильних морозів, - говорить пан Хамуляк. -  Як ми не старались розповісти про собаку, тих хто хотів би забрати його так і не знайшлось. Тому ми вирішили припинити пошуки.  

Собачку назвали Лакі,  бо їй справді пощастило, а найголовніше, господарі переконують, що пощастило їм.

-  Зараз наша Лакі ожила на очах, бігає, має улюблені іграшки, нервує старого Дикого, - продовжує Назар. -  знищила все що можна було знищити на нашому подвір'ї, сьогодні з'їла мої зимові капці, котрі я виправ і поставив сохнути, довго вибачалась за це. але це все дурне, бо коли ти приходиш з роботи і  бачиш як до тебе  біжить чорно-біле телятко з улюбленою забавкою в зубах і нестримно скавулить, немов говорить "Ну нарешті ти вдома, давай бігати, гратися, іди сюди я тобі зараз покажу що я тут ще навитворяла поки вас не було" -  ти просто заряджаєшся тією енергією тим позитивом і розумієш що таке щастя. Я хочу звернутись до людей не купуйте і не розводіть собак, допоки на вулицях так багато безпритульних тварин.

Айра, яку тричі викидали на вулицю та 16-річна волонтерка Марія 

Тернополянка Марія Жук волонтертством та допомогою тваринам займається з 12 років. Два роки тому вона забрала додому собаку. 

- Колись нашу Айру звали Айва. І її кілька разів просто викидали на вулицю, - каже Марія, - Я займалась волонтерством Айву та її сестру ми знайшли на вулиці.  Коли їй було чотири місяці ми віддали її у сім'ю. Два тижні вона жила там і все було нормально, а потім нам на сторінку кидають пост, а я впізнаю на ньому її. Ми дзвонимо тим власникам, які її забирали. Виявилось, що вони просто викинули її на вулицю. Ми намагались знайти її близько двох тижнів і коли люди все ж нам подзвонили люди, які її побачили - я була безмежно рада.

Марія вирішила забрати її на перетримку додому.  Одного разу дівчинка привела Айру на зоозахисну акцію, там її побачила одна сім'я, вони захотіли її забрати. Оскільки в Марії на той час тимчасово жило ще дві собаки - вона вирішила віддати Айру. Наступного ранку їй подзвонили та поскаржились, що собачка погризла диван.

- У собаки справді важкий характер, з нею інколи буває непросто, - каже дівчина. -Коли вона побачила мене після того, як пожила у іншій сім'ї - я зрозуміла, що вона обрала мене як свого господаря. Суть у тому, що такі собаки самі вирішують - хто їх власник і лише тоді вони будуть нормальними і спокійними Поки її передавали з рук в руки вона не могла взагалі зрозуміи, що з нею твориться. Ми проводили з нею дуже багато кінологічної роботи. Зараз наша Айра знає близько 50 команд. 

А ви готові взяти додому собачку з вулиці? Чи вважаєте ви що зараз побільшало бездомних собак в Тернополі? Відповідь залишайте у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Nazar Khamuliak

    Все почалося, коли у 2013 Наталя принесла до хати першого безпритульного котика. Все відбувалося на її очах, коли. Хвору тварину хлопець з дівчиною просто вночі винесли на зупинку і залишили посеред снігу, в мороз -23 гр., плакали, оглядалися, але продовжували йти у протилежний бік. Нічого Наталі не залишалося як брати до дому. Потім з'ясувалось що то стара хвора кицька, а не котя-підросток, як ми думали спочатку. Та кицька стала нашою Кицяндрою. Народила кошенят, ой то було ще те випробування і не тільки для нас, ДЯКУЄМО ВАМ - ЛЮДИ, що ви справді люди з ВЕЛИКОЇ БУКВИ Olesya Krasnovska Максим Черкашин Оксана Божинська, любимо і цінуємо Вас за ваші добрі ❤️

    Потім була ще киця, власниця якої померла і не було на кого лишити тварину. Я тоді так спереживався. Заходжу до хати, а тут - знову чужа, здоровенна, чорна киця! Добре що тоді на наші заклики відгукнулися добрі люди Роман Голубєв Oksana Golubieva. Ні-ні, не те що би я не любив котів, просто всі тварини які в мене були, виростали з маленьких. І я їх знав, розумів....а тут доросла киця!
    (Однак виключенням стала вищезгадана Кицяндра. Її я прийняв без вагань)

    Вже згодом багато було різних прилаштувань і "собі залишань" )))) але то де все згадаєш .....
  • Ната Ли

    Вони люди із щирим серцем!!!Вміють робити добро!!
  • Вікторія Кістерна

    Колись кошеня додому з підвалу принесла, виростили кицю, прожила у нас 20 років, була повноцінним членом сім"ї та дуже розумною тваринкою....згадую про неї ледь не щодня.
  • Anonymous

    Такі класні, але маю алергію на хутро.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up