Партнер рубрики Події

Молодь Тернополя долучилася до фестивалю «НамалюйТЕ»

Молодь Тернополя долучилася до фестивалю «НамалюйТЕ»
  • Додати яскравих фарб та емоцій! Ось так весело, творчо та позитивно у Файному місті почали відзначати Міжнародний день молоді.
  • Журналісти «20 хвилин» долучилися до фестивалю мистецтв «НамалюйТЕ» і зафільмували найцікавіші моменти.

Попри те, що ранок у Тернополі розпочався з повітряної тривоги та ворожих обстрілів у сусідніх областях, вже о 13.00 на вулиці Олени Кульчицької розпочалася масштабна підготовка до фестивалю мистецтв «НамалюйТЕ». Організатори розставляли мольберти, банер, а також розкладали фарби.

Тернопільська молодь поринула у світ творчості, казковості та радості.

Відео дня

— У нас кипить мистецька робота. Частина молоді обрала мольберти, де встановлені білі полотна. За допомогою пензлів та фарб наші учасники перетворять їх на мистецтво. Молодь покаже цьому світові те, що вона відчуває, те, що вона креативна, прогресивна і готова будувати щасливе майбутнє. Друга локація – артбанер, де також учасники заходів зображають все те, що бажає їхня душа. Виходить яскраво, — каже ведуча заходу.

Загалом до заходу долучилися кілька десятків учасників, серед яких діти та представники громадських та молодіжних організацій, зокрема, і Дарія Щуцька. Вона на заході виступає від громадської організації «АТОМ». Під час розмови з журналісткою наголошує, це буде цікавий експеримент, адже малювала востаннє ще в класі п’ятому.

— Ми зі всім світом святкуємо День молоді і я радію цьому. Класно, що я можу доєднатися до цього мистецького фестивалю, адже це можливість висловити свої почуття, бачення, побажання. Також це можливість представникам громадських організацій поспілкуватися між собою, обмінятися ідеями та можливо надалі реалізовувати спільні проєкти, — каже пані Дарія. — Щодо малюнку, то я маю багато ідей. Зокрема, це може бути пов’язано зі специфікою нашої ГО, тобто молодь, розвиток, профорієнтація. А можливо це взагалі буде абстракція.

А ось Ірина Паламарчук представляє на фестивалі організацію AIESEC, що в місті Тернопіль. Дівчина переконує, вона обожнює малювати та займалася цим професійно. Тож, чому б і не підтримати рідне місто та нові ідеї.

— Мене завжди цікавлять творчі, мистецькі проєкти. Намагаюся взагалі їх не пропускати. Я заздалегідь не готувалася і не продумувала, що буду малювати. Думаю, ось маю балончик з фарбою в руках і щось вийде позитивне. Якби я малювала на полотні, то певно зобразила б якийсь пейзаж. Але на це треба час, інколи спокій і тиша. Думаю, тут все так просто не вийде, — каже дівчина.

Тернополянка Софія дізналася про захід від благодійного фонду. А коли їй запропонували долучитися, залюбки погодилася. Журналістці наголошує, переймається, аби картина вийшла гарною.

— Молодь – це майбутнє, молодь – це я. Тож, чому я маю залишатися осторонь? Тут я можу знайти нових знайомих, друзів. І взагалі, молодь – більше про позитив, про гарне майбутнє. Я вирішила малювати не на банері, а на полотні. Спробую перемалювати картину Леонарда да Вінчі. Але чи вийде – не знаю. Та загалом, нехай ці малюнки будуть про світле наше майбутнє, — розповідає тернополянка.

Переважно учасники фестивалю зображали яскраві малюнки, адже переконують, що сірого та проблемного і так вистачає у нашому житті. Серед милий смайлів та квітів на банері є згадки про бійців «Азову», любов до України та майбутню Перемогу.

Нагадаємо, паралельно професійні художники розмальовували арку на вулиці Олени Кульчицької. Детальніше про це можете почитати у матеріалі: У патріотичних кольорах та закликами діяти: який мурал буде в арці на Кульчицької?

 

Читайте також:

Запрошують на екскурсію Тернополем, а дітей кличуть на «спортивні канікули»

Художниця з Шумщини продає свої картини, аби купити авто для молодшого брата-військового

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nin Ja

    дебілійТЕ

keyboard_arrow_up