Партнер рубрики Події

Керівники служб таксі кажуть, що тарифів на проїзд не піднімають

Керівники служб таксі кажуть, що тарифів на проїзд не піднімають
  • Таксисти хочуть за мінімальний проїзд 35 грн, а за один кілометр містом - 7.50.
  • Керівники служб таксі кажуть, що про страйк нічого не знали і піднімати тарифи не збираються.

Нагадаємо, страйк таксистів щодо підняття тарифів до 35 грн на мінімальний проїзд відбувся вранці 27 березня. Водії скаржились, що діючі тарифи - 25 грн за мінімалку, не покривають їхніх витрат на авто, а керівники служб таксі не хочуть їх піднімати. Ми звернулись у кілька тернопільських служб таксі, водії яких були на страйку. У відповідь ми почули одне і теж: "Ми не страйкуємо, тарифів не піднімаємо і ініціатор страйку не ми, а інша служба таксі". 

- Наші водії не страйкують, дійсні тарифи їх задовільняють, - коментує директор інформаційно-диспетчерської служби таксі "Джокер" Ірина Копачівська. - Про страйк ми знаємо. Наші водії розповіли, що водії таксі "Пілот" зупиняли таксі, які проїжджали повз і вмовляли їх, щоб ті долучились до того страйку. 

Як каже пані Копачівська, водіїв служби таксі "Джокер" на місці страйку було 5, проте вони там були лише з цікавості, щоб послухати про що йде мова. 

Відео дня

Керівник служби таксі "Пілот" Микола Корендій запевняє, що ані їхнє підприємство, ані водії, які у ньому працюють, не були ініціаторами страйку.

- Про страйк я нічого не знав і, якщо чесно, то водії нашої служби таксі не звертались до мене щодо підняття тарифів до 35 гривень, - каже Микола Корендій. - До речі, в статті про страйк вказано, що за один кілометр зараз тариф - 5.50-6 гривень. На початку березня цей тариф підняли до 6.80 грн. І щодо цієї ситуації, то підняття тарифів має бути економічно обгрунтованим. І ще нюанс - зараз всі авто таксі їздять на газі. 

Щодо ініціаторів страйку, то на думку пана Миколи, у кожній фірмі таксі є кілька водіїв активістів, які підбивають на подібні страйки інших. 

- Так, водії обурюються щодо тарифів і звісно, що вони б хотіли підвищення, але я завжди ціную думку своїх працівників, тобто водіїв, і пасажирів, - коментує Микола Корендій. - І взагалі згідно законодавства немає такого, як мінімальний проїзд. У нашій службі є послуга подачі авто, яка і коштує 25 гривень. Я не знаю, хто там ініціатори цього страйку, але точно не "Пілот". Офіційно заявляю, що найближчих два місяці ми тарифи не підніматимето. 

У службі таксі 549 диспетчери на запитання журналіста "20 хвилин" відразу відповіли, що їхні водії не страйкують. І пообіцяли, що з нами звʼяжеться керівництво служби таксі. Проте наразі, дзвінка ще не було. Як тільки отримаємо коментар, відразу опублікуємо. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергій Віталійович

    Але то вже женуть одне на одного. Конкуренція. Але по фото в цій статті https://te.20minut.ua/Podii/taksisti-straykuyut-hochut-35-grn-za-minimalniy-proyizd-10596114.html видно, що там і справді "пілотників" дофіга, найбільше.

    Анонім reply Сергій Віталійович

    Тому керівнику Пілот пох..... чи вони страйкують чи ще щось роблять йому головне щоб ті таксисти кожного дня в касу норму здавали . А так в тих службах бардак -ті таксисти, коли хочуть тоді і виходять на роботу ; замовлення хочуть беруть ,а хочуть х.... забють
  • Piter Savka

    Хай яка служба хоче та собі піднімає, це ж ринок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up