"Кіна не буде?": чому тернополяни не змогли потрапити у "Cinema citi"

"Кіна не буде?": чому тернополяни не змогли потрапити у "Cinema citi"
  • Чи буде у ТРЦ "Подоляни" працювати кінотеатр "Сінема Сіті"? Це питання хвилює багатьох.
  • Раніше у закладі говорили, що сеанси відбуватимуться без змін.
  • Проте 11 лютого у "Сінема Сіті" вимкнули електроенергію. Упродовж усього дня показів фільмів не було. 

Станом на 11 лютого на сайті кінотеатру розміщена інформація про сеанси на 11 і 12 лютого, проте від ранку цього ж дня у кінотеатрі вимкнули світло.

Покази мали продовжити до рішення суду

В адміністрації ТРЦ «Подоляни» журналістам раніше коментували, що заклад закривають на ремонт.

Натомість представники кінотеатру «Сінема Сіті» розповіли, що йдеться про те, що у них завершується термін оренди.

— Ми маємо договірне та законне переважне право на подальшу оренду приміщення в ТРЦ «Подоляни» для роботи нашого багатозального кінотеатру, — повідомляють у пресслужбі кінотеатру. — Належно та з усією повагою повідомили власника ТРЦ «Подоляни» про наше бажання скористатися своїм переважним правом та продовжити роботу кінотеатру «Сінема Сіті Тернопіль» для глядачів, а також про нашу готовність до узгодження з ТРЦ нових умов подальшої оренди.

Відео дня

Далі між торговим центром та кінотеатром виник спір з приводу реалізації права на продовження діяльності «Сінема Сіті Тернопіль». Цю суперечку вимушено розглядає Господарський суд Тернопільської області.

Чи буде в "Подолянах" кінотеатр Cinema Сiti? Справа дійшла до суду: подробиці

Вимкнули електрику та зірвали сеанси

До вирішення судом питання кінотеатр «Сінема Сіті», планував продовжити послуги з демонстрування кінофільмів, повідомляли у пресслужбі закладу.

Проте зранку 11 лютого у кінотеатрі зникла електроенергія, тому покази фільмів впродовж всього дня відмінили.

У Єдиному реєстрі судових рішень є інформація про те, що справу розглядають від 16 січня 2020 року.

Відповідно до ухвали суду, до кінця розгляду справи, кінотеатр мав діяти у звичному режимі.
Чому адміністрація ТРЦ вжила таких радикальних заходів та вимкнула електроенергію, порушивши ухвалу суду, наразі невідомо. У пресслужбі кінотеатру повідомляють, що вони відкриті до діалогу та готові шукати компроміс.

Що кажуть у "Подолянах"

Натомість адміністрація ТРЦ «Подоляни» вперше за цей період прокоментувала: "Кінотеатр тривалий час не оновлювався".

- Упродовж останніх двох років адміністрація ТРЦ «Подоляни» неодноразово намагалась домовитися з «Сінема сіті» про оновлення кінотеатру. Проте, заклад відмовився проводити будь-який ремонт та осучаснення кінотеатру, - йдеться у повідомленні. 

Окрім того, адміністрація торгового центру повідомляє, що у інших містах вже є кінотеатри з технологією 4DX. Тому не виключено, що на місці «Сінема Сіті» планують відкрити кінотеатр саме з такою технологією. А на своїй офіційній сторінці в Instagram публікують фото  7-зального кінотеатру “Сінема Сіті” із технологією 4DX у м.Вінниці, який планують відкрити у другому кварталі 2020 року.

- Необхідність оновлення продиктована запитами тернополян на якісне та повноцінне отримання послуг, - кажуть в "Подолянах". - Адміністрація ТРЦ неодноразово отримувала скарги і звернення відвідувачів стосовно якості обслуговування: застаріле обладнання, потерті та поламані сидіння, неякісні 3Д окуляри, занадто малий гардероб, постійне скупчення людей створює масу незручності. Враховуючи ці факти, ми вирішили не продовжувати договір оренди із ТОВ "Сінема Центр". 

У прес-службі «Сінема Сіті» інформацію про те, що заклад відмовився від ремонту, спростовують.

- Ми готові до діалогу. Неодноразово намагались пояснити, що ми готові вдосконалюватись та оновлюватись, але нас не чують, - каже юрист "Сінема Сіті". - Треба розуміти, що люди придбали та забронювали квитки. Скоро День Валентина. Як бути тепер? 

Важливе питання для розвитку кінокультури

Голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра розповідає, що зараз Тернопіль займає третє місце в Україні за кількістю відвідувачів кінотеатру на українські фільми, і це незважаючи на те, що це невелике за кількістю населення місто.

— Безумовно, у кінотеатрі «Сінема Сіті» провели безліч важливих подій і нам важливо, щоб у Тернополі був такий кінотеатр, — каже пан Бицюра. — Цей кінотеатр має технології «першого екрана», що дозволяють транслювати прем`єрні покази. Навіть на лютий у нас було запланували дві важливі прем’єри. На цей час ми шукаємо альтернативи для показів. А зараз сподіваємося, що сторони зуміють дійти згоди у суперечці.

У адміністрації ТРЦ "Подоляни" перепрошують у тернополян за тимчасові незручності та вимушену зупинку в діяльності кінотеатру. А також запевняють, що докладуть максимум зусиль для надання якісних послуг. 

Ми продовжуємо стежити за розвитком подій та рішеннями суду. Деталі читайте згодом. 

Опитування

Чи хочете ви що у "Подолянах" був кінотеатр "Cinema citi"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Андрій

    Ну і хер з ним. Ходив туди пару раз ще коли середа була днем глядача, по таких цінах нахер нікому не тре
  • Анонім

    Шикарний кінозал в Перемозі.

    В центрі. Кінотеатр ім.Франка. В центрі.

    Чому така війна за кімнати в Подолянах на околицях?
  • Rr

    Проте, чи втримає планку збанкрутілий політик “Вася-шкарпетка” – доволі сумнівно, оскільки більшість проектів доведені до ручки. Наприклад, гуртовий ринок як відкрився мертвонародженим проектом, так і конає, перенесена автостанція так і не перенеслась та й не запрацювала.
  • Зоряна Сергіївна

    Навіть нема куди піти🙄
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up