Кіоск пункту прийому склотари на Лепкого, що наробив стільки галасу, демонтують

Кіоск пункту прийому склотари на Лепкого, що наробив стільки галасу, демонтують
  • На підприємця оформили протокол про адмінпорушення – за відсутність погодження режиму роботи об’єкта.
  • Мешканці у крамничці, що поруч з "будою", збирали підписи, протестуючи проти кіоску склотари. Під зверненням до депутата – понад півсотні підписів.
  • Люди шоковані, що все зробили тихцем.

Кіоск з пунктом прийому склотари, що запрацював днями під вікнами у людей на Лепкого, 14, у міськраді обіцяють демонтувати. Принаймні, готують проєкт рішення на засідання виконкому, який має відбутись 20 травня.

Детальніше про кіоск читайте «Бомжі розкошують, тара дзвенить цілодобово». На траві під вікнами будинку втулили кіоск склотари
- На підприємця оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ст.152 КУпАП, - повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич. - За відсутність Погодження режиму роботи об’єктів сфери торгівлі та сфери обслуговування населення на території Тернопільської міської територіальної громади. Зараз готується проєкт рішення виконавчого комітету на демонтаж даного об'єкту.

Відео дня

Мешканці зібрали півсотні підписів під зверненням до депутата по округу – Любомира Балука. Взірець звернення був у крамничці поруч з пунктом здачі і прийому склотари протягом кількох днів. У зверненні свої підписи залишили мешканці кількох будинків з трьох вулиць, що неподалік пункту прийому склотари – Лепкого, Київської та Тарнавського. Люди обурені та шоковані, що все зробили тихцем – поза їхніми спинами.

Депутат Любомир Балук обіцяє захищати інтереси мешканців та запевняє, що вже надіслав депутатське звернення з цього приводу очільнику міста Сергієві Надалу.   

Як вдалось нам дізнатись, підприємець має право власності на цю ділянку. Дали «добро» - депутати міськради на сесії 25 жовтня. Голосували тоді 37 депутатів. 22 віддали свої голоси «за» виділення земельної ділянки біля будинку, що на Лепкого, 14. Ми поки не називаємо їхніх прізвищ, але у декількох вже встигли поцікавитись, навіщо чоловікові виділяли землю під людськими вікнами. Ті запевняють – голосували за виділення землі під гараж учаснику АТО.

  • Я тоді не голосувала – 25 жовтня минулого року пропустила перше засідання сесії міськради, відколи є депутатом, - каже директор ПП «Благоустрій» і депутат міськради водночас Галина Гевко. – На наступній сесії вже було питання про виділення землі під гаражі.

Чи законно було виділяти землю на прибудинковій території – ми наразі з’ясовуємо. Поки що остаточно сказати важко, адже за одними документами це таки прибудинкова територія Лепкого, 14, за іншими – трикутник, де і розмістився пункт прийому склотари чи майбутній гараж АТОвця – належить міськраді.

Чи справді підприємець, якому дісталась земля, є учасником бойових дій – з’ясовуємо.

Ми й надалі стежитимемо за розвитком подій навколо шматка землі за будинком на Лепкого, 14.  

До речі, ще кілька днів тому біля кіоску вирувала бурхлива діяльність, кажуть мешканці. Після візиту поліції протягом певного часу кіоск не працював. Потім – знову відкрився. Ми перевірили: 19 травня кіоск був зачиненим.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іван

    А подивіться на Публічну кадастрову карту - таких кусків прибудинкової території "під гаражі" в приватній власності в Тернополі вже досить багато стало (Злуки, Лепкого...). Просто під вікнами багатоквартирного будинку. Місто перетворюється в село...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up