Партнер рубрики Події

Кого тернополяни хочуть бачити на «Алеї зірок»: ми запитали

Кого тернополяни хочуть бачити на «Алеї зірок»: ми запитали
  • До Дня міста на алеї зірок з'явиться нова табличка. У міській раді вже приймають пропозиції від тернополян щодо нового імені.
  • Ми також запитали в перехожих, кого б вони хотіли тут увіковічнити, та чи взагалі знають, чиї імена вже є на алеї.

Заснували «Алею зірок» у 2011 році. Кожного року на ній додають нові пам’ятні бронзові зірки. На кожній табличні - ім'я та прізвище відомої людини. Наразі в Тернополі є 35 зірок, а минулого року алею поповнила нова зірка «Захисникам і захисницям».

Ідеї для нової зірки тернополяни можуть подати до 28 липня. Свої пропозиції можна надсилати до Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради на пошту [email protected] або [email protected]. Пропозиції можна подавати у довільній формі з обгрунтуванням.

Відео дня
v class="video-block">

Журналісти «20 хвилин» запитали перехожих, кого б запропонували вони та чи знають вони, чиї імена увіковічнені на алеї. 

Тарас, 35 років, краєзнавець:

— На алеї я хочу бачити зірку військослужбовицям. Ми про це часто забуваємо, що жінки теж на фронті, а зараз ця тема супер актуальна. У моїй уяві ця зірка має відображати спільний образ жінок, бо на алеї зірок є вже дуже багато відомих тернополян і не тільки. Серед них є Ігор Ґерета, актори тернопільського театру, незабутня тернопільська краєзнавиця Любомира Бойцун, Сергій Притула та багато інших.

 

Галина, 60 років, пенсіонерка:

— Я можу запропонувати встановити зірку нашим загиблим воїнам. Можна захисникам України з Тернополя. Я серед загиблих знаю Віктора Гурняка, на честь якого вже назвали Сквер волонтерів. У Тернополі є багато достойних людей, але в наш час на алеї краще ставити зірку захисникам.

 

 

Сергій, 21 рік, офіціант:

— Я гадаю, тут має бути зірка військовим з Тернопільщини, які захищають Україну. Хто саме може бути, я не знаю. Хоч на алеї вже є зірка захисникам і захисницям, ще одна не завадить. Також можна встановити зірку військовим бригадам з Тернополя. Це б нагадувало людям, що війна не закінчилася. 

 

Оксана, 40 років, працює в обласному гідрометцентрі:

— Я би хотіла тут бачити героїв з Тернопільщини. Можна навіть комусь конкретному, хто проявив себе, щоб ми знали своїх героїв. Але, на жаль, сама не знаю, хто саме зараз тут є на алеї Героїв. Не цікавилась цим.  

 

 

Ігор, 60 років, пенсіонер:

— Це не є нагальним питанням в теперішній час. Є речі значно важливіші, ніж встановлення нової зірки. Я не знаю, чиї імена вже є на цій алеї. Але якщо ж будуть таки встановлювати, то, у першу чергу, тут можна увіковічнити наших захисників, які загинули за Україну. 

 

 

Наталя, 32 роки, продавець:

— Я пропоную встановити зірку нашому захиснику Андрію Теребію. Це військовий, який з 2014 року перебував у зоні АТО та загинув, захищаючи Україну. Це достойна людина. Але сама не цікавилась, хто саме увіковічнений на алеї.  

 

 

Степан, 35 років, доцент кафедри кібербезпеки:

— Зараз актуально встановити зірку слави нашим військовослужбовцям, які віддали найдорожче за Україну. Вони найбільше заслуговують на це.

 

 

 

Юлія, 27 років, начальник відділу кадрів Тернопільського кар’єру

— Мені хочеться бачити на Алеї зірок наших героїв, щоб ми знали їх. Також можна встановити зірку нашим письменникам, які достойні цього або волонтерам, які дійсно допомагають військовим, а не наживаються на війні. Вони заслуговують на це.

 

Чиє ім'я хотіли б бачити ви? Пишіть свої пропозиції! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Андрій Бойко

    Віталія Лотоцького,з Чернівецької
  • Маша Андрощук

    Воїнів  які загинули.
  • Світлана Незбрицька

    Допоки  в небі сяють зорі  
    Людині бути зіркою не дано.
  • Любомира Ваврущак

    Для наших захисників повинна бути алея Слави.Щоб люди бачили своїх захисників,які ціною власного життя здобували для нас Перемогу...

keyboard_arrow_up