Коли та куди потрібно подавати показники лічильників та, як це зробити онлайн

Коли та куди потрібно подавати показники лічильників та, як це зробити онлайн
  • Щомісяця потрібно подавати показники лічильників. Це можна розбити кількома способами. 
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, коли потрібно знімати показники лічильників та куди потрібно подавати покази.

Якщо у вашому будинку чи квартирі є лічильник газу, води чи електроенергії – вам щомісячно здійснюватимуть розрахунок. Але для цього потрібно вчасно подавати всі показники. Знімати показники з кожного лічильника потрібно щомісячно 1 числа. Подавати показники бажано до 4 – 5 числа поточного місяця.

Показники за електрику

Як повідомили журналісту «20 хвилин» у ВАТ «Тернопільобленерго», побутовий споживач зобов’язаний щомісяця (протягом періоду, що починається за два робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій день наступного розрахункового періоду) знімати фактичні показання лічильника електричної енергії та надавати їх Оператору системи розподілу.

Подати показники можна кількома способами. Це можна зробити онлайн, в абонентському відділі або передати показники контролеру РЕМ, який особисто проводить перевірку. Це варто зробити до 4 числа місяця.

Відео дня

Для того щоб подати показники онлайн, можна скористатися сервісом «Персональний кабінет». Також це можна зробити без реєстрації. Якщо ви не маєте можливості подати показники онлайн – можна зателефонувати на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за номером 0-800-50-90-40.

Також в ВАТ «Тернопільобленерго» нагадують, що відповідно до п. 5.5.5. 13 Правил роздрібного ринку електричної енергії, споживач електроенергії зобов’язаний забезпечити безперешкодний доступ представникам постачальника послуг комерційного обліку, електропостачальника та/або оператора системи (після пред’явлення ними службових посвідчень) до розрахункових засобів комерційного обліку електричної енергії, що встановлені на об’єктах споживача, для візуального або автоматичного зняття показів засобів комерційного обліку.

Показники за газ

У ПрАТ «Теропільміськгаз» розповідають, що покази газових лічильників рекомендовано подавати з 1 по 5 числа наступного місяця за розрахунковим. Знімати показники варто 1 числа.

Передати показники спожитого газу у ПАТ «Тернопільміськгаз» можна зателефонувавши операторам за номерами телефонів 52-46-95, 52-71-99, 52-63-78, 52-27-30 чи 52-72-19. Для подачі показів за спожитий газ тернополяни можуть скористатися і іншими можливостями:  через інтернет на сайті  tmgaz.te.ua,  gazpostach.te.ua
Здійснити подачу показників можна і за допомогою спеціальних скриньок у розрахункових центрах підприємства на вулицях Родини Барвінських, 4 та Митрополита Шептицького, 20, вкинувши туди аркуш із необхідними даними.

Для зручностi клiєнтiв, на сайті gazpostach.te.ua працює “Особистий кабiнет споживача”, зареєструвавшись у якому кожен споживач може, не виходячи з дому, внести показники лiчильника газу та звiрити стан особового рахунку.

Якщо ви не встигли подати показники вчасно – нарахування здійснюватимуть на підставі планових платежів з підсумковим розрахунком за період не більше одного року. Про це йдеться в постанові Кабміну України «Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання».

Показники за воду

У відділі розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» пояснили, що показники лічильників приймають упродовж календарного місяця. Усе ж, задля точнішого обліку, рекомендують подавати їх у другій половині місяця.

Вказувати слід фактичні покази лічильника на момент подання. Це можна зробити онлайн, на сайті водоканалу. Також, юридичні особи можуть подати показники за номером телефону:

(0352) 52-16-50;

(0352) 52-84-45.

У випадку, якщо споживач не подає показник лічильника, нарахування проводиться за середньодобовим споживанням, враховуючи показники попередніх місяців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up