Коли у Тернополі запрацюють катамарани та скільки коштуватимуть цього року: ми дізналися

Коли у Тернополі запрацюють катамарани та скільки коштуватимуть цього року: ми дізналися

У Тернополі вже розпочався сезон роботи атракціонів у парках. Будуть доступні й катамарани. Ми дізналися, де вони працюватимуть, чи пройшли перевірку та на яких локаціях їх розмістять цього року.

Як йдеться у повідомленні міської ради, 5 травня розпочали роботу атракціони у парку «Сопільче», а 12 травня – у парку Національного відродження. Також є водні велосипеди біля острівця «Чайка» та пляжу «Циганка». 

Атракціони вже доступні, а от катамаранів – немає. 

Відео дня

Чому затримка 

Керівник комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач розповів – це пов’язано з нерестом риби (період розмноження).

– Наразі катамарани ще не спустили на воду, оскільки у риб наразі триває нерест, – каже він. – Ми чекаємо дозволу від рибоохоронного патруля. Щойно буде – можна буде запускати катамарани, а поки ми чекаємо, щоб не нашкодити рибі. Орієнтовно нерест завершується 10-15 червня.

Катамарани планують розмістити на двох локаціях, а не на трьох, як минулого року. 

– Попередньо ми запускатимемо катамарани біля острівця «Чайка» у парку ім. Т. Шевченка та біля пляжу «Циганка», – продовжує пан Ткач. – Минулого року була локація біля «Козацького острівця» у парку «Сопільче», але там було мало відвідувачів. Тому, імовірно, цього року там розміщувати катамарани ми не будемо.

Чи безпечні такі розваги

Біля острівця «Чайка» катамарани ще радянських часів. Микола Ткач запевнив – вони безпечні, щороку їх перевіряють та готують до початку сезону.

– Катамарани щороку оглядають, вони проходять перевірку, ремонт, якщо це необхідно, – каже він. – Звичайно, катамарани біля острівця «Чайка» старі, вони ще радянських часів, і хотілося б їх замінити. Перед початком повномасштабного вторгнення росії ми хотіли це зробити та закупити нові катамарани. Ми шукали можливого постачальника, узгоджували ціни. Однак через війну це довелося відкласти. Через брак коштів ми не будемо купувати нові катамарани, принаймні під час воєнного стану. До того ж, є більш важливі справи, які потребують коштів. Сподіваємося, що після перемоги ми зможемо оновити катамарани.

Які ціни?

З вартістю прокату катамаранів вже визначились. Вартість залежить від часу оренди та типу катамарану. Є двомісні та чотиримісні. Також вартість прокату нових катамаранів вища.

Острівець «Чайка»:

Двомісний катамаран (30 хв) – 50 грн;

Двомісний катамаран (60 хв) – 80 грн;

Чотиримісний катамаран (30 хв) - 70 грн;

Чотиримісний катамаран (600 хв) - 110 грн;

Пляж «Циганка»

Чотиримісний катамарн (30 хв) - 100 грн;

Чотиримісний катамарн (60 хв) - 160 грн;

А ви катаєтесь на катамаранах? Чи подобаються вони вам? Пишіть у коментарях! 

Читайте також:

У парку Нацвідродження працюють атракціони, але не всі: чи безпечні та скільки коштують квитки

Скільки коштує покататися на атракціонах у гідропарку «Сопільче»: ми дізналися ціни

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ростислав Гарасимчук

    Чотиримісний катамаран (600 хв) - 110 грн;

keyboard_arrow_up