Партнер рубрики Події

Комендантської години чи надзвичайного стану у Тернополі не буде

Комендантської години чи надзвичайного стану у Тернополі не буде
  • Сергій Надал просить тернополян дотримуватись правил карантину.
  • Дачі, городи – можна виїжджати автомобілем, але не більше двох осіб – один на передньому сидінні, другий – на задньому. Виняток – а автомобілі їде сім’я. Суто по дві людини в авто – це також має рекомендаційний характер задля безпеки громадян, наголошують у патрульній поліції. Штрафів за це не передбачено.

Комендантської години чи надзвичайного стану у Тернополі не вводитимуть. Про це сьогодні, 10 квітня, повідомив міський голова Тернополі Сергій Надал під час засідання міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом.

Міський голова наголосив, що рішення уряду носить рекомендаційний характер, а рішення в час надзвичайної ситуації приймає комісія та штаб для боротьби з коронавірусом.

Відео дня

Нагадаємо, раніше про можливе введення комендантської години заявляли в Офісі Президента. Так, на сайті глави держави повідомляли, що мешканці Чернівецької та Тернопільської областей "позитивно відреагували на додаткову карантинну рекомендацію залишатися вдома на вихідних – з 13:00 суботи до 6:00 понеділка".

На засіданні штабу, зокрема, йшлось про підприємства і фірми, діяльність яких не є необхідністю. Водночас, вони працюють.

  • Заходи треба посилювати щодо тих підприємств, діяльність яких не є критичною інфраструктурою і їх можна закрити, - сказав Сергій Надал. - Уряд прийняв рішення, що це за види діяльності. Але кожне місто в умовах карантину має право вводити додаткові обмеження. Якщо в Миколаївській області, скажімо, немає випадків захворювання на коронавірус і там можуть працювати ринки, в Тернополі ми припинили їхню роботу.  

Сергій Надал наголосив про припинення діяльності ломбардів, будівельних підприємств, будмагазинів.

  • Хіба, можемо говорити про доставку додому чи гуртовий продаж – вони потрібні, скажімо, для ліквідації аварійних ситуацій, - сказав Сергій Надал.

Під час засідання штабу піднімали питання закупівлі додаткової партії тестів на коронавірус і забезпечення доставки кисню для Тернополя. Наразі його постачають зі Львова. Якщо в сусідньому обласному центрі кількість хворих збільшуватиметься, нам можуть відмовити. Тому Сергій Надал наголосив на необхідності придбання обладнання для власного виробництва кисню, а також про його запас.  

Кількох порушників карантинного законодавства «оформили» патрульні вже цієї ночі. Про це під час засідання штабу повідомив начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук.

А також розповів про жителів Тернопільщини, які напередодні повернулись з-за кордону.

  • Це двоє людей з Тернополя, один – з Кременця і ще один – зі Збаразького району, - повідомив Богдан Шевчук. – Всі вони підписали документи про обов’язкову самоізоляцію.

Через Тернопільщину проїхала також колона з 10 автобусів. Це – громадяни Молдови. Всі вони перетнули кордон з Польщею і транзитом через Тернопільську, Хмельницьку та Вінницьку область рухались в бік молдовського кордону.

Дачі, городи – можна виїжджати автомобілем, але не більше двох осіб – один на передньому сидінні, другий – на задньому. Виняток – а автомобілі їде сім’я, наголосив Сергій Надал. 

Суто по дві людини в авто – це має рекомендаційний характер задля безпеки громадян, наголошують у патрульній поліції. Штрафів за це не передбачено.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Petro Burak

    в Тернополі 200+ а люди собі ходяти ви здуріли там
  • Віталік годун

    Так сталось що я знаю тих людей з Тернополя , один зних мій друг , і я його знаю з дитинства ,І так сталось що останні 11 років спілкуємось тільки онлайн І я знаю що в нього велика сім'я і він ізілювався .  Хай кожен буде такий відповідальний як він то в нас порядки може будуть Я живу не вдома і тут вчора померло 980 людей , при тому що. Тиждень назад лікарні руки опустили що не дають ради а пік буде 18 квітня , і мені кажеться є багато інших проблем що на західні украіїні є 19 штучних апаратів , а тут  17  тисяч не помагає   І  мені кажеться що є більші проблеми , але ліпше когось обісрати, і анекдоти послухати    На люкс Фм,  І селфі з маскою, номер з низу   Для  Тих  в кого друга. Думка
  • Віталік годун

    Я знаю тих людий з дитинства  +447477718418
  • Туся

    Я за карантин,я за комендантську годину,якщо вона потрібна!,щоб тільки поменьше було заражених!але,скажіть будь/ласка,чому нема карантину в робочих,що вкладають бруківку біля церкви над Ставом???чому нема карантину в людей,що ліс пиляють за Галичиною??? Це-що робиться все під шумок вірусу?????????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up