Партнер рубрики Відеочат

Кому належить Почаївська лавра: хто зацікавлений ховати правду ( запис прямої трансляції)

Кому належить Почаївська лавра: хто зацікавлений ховати правду ( запис прямої трансляції)

Почаївська лавра потрапила в черговий скандал. Про те, кому насправді належить церковна святиня, чи задіяні місцеві чиновники в підробці документів, поговоримо під час прямого ефіру у четвер, 22 листопада.

Нагадаємо, що на початку листопада Міністерство культури України заявило про вимогу скасувати рішення про передачу приміщень Свято-Успенської лаври в користування УПЦ Московського патріархату.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області повідомила про підозру державного реєстратора в незаконній передачі будівель лаври МП. За їх інформацію, представник Міністерства культури оскаржив дії державного реєстратора, який виконав розпорядження колишнього прем’єр-міністра Януковича про передачу лаври МП. Депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця опублікував документи держреєстратора, який в 2018 році виконав рішення від 2003 року, яке видав Віктор Янукович.

Чи справді ці заяви відповідають дійсності, кому історично належить дана будівля, - почуєте під час прямого ефіру.

Відео дня

Початок - о 16.25 на сайті "20 хвилин". 

У коментарях до цього тексту ви можете залишити своє питання гостям програми. Нецензурну лексику та образливі слова видалятиме модератор сайту.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Андрій Лакі

    От так і живемо і будемо жити поки ненавчимоя  поважати і терпіти один одного,вже не кажу любити... Чому якась частина Українців маєвимагнав'янав'язувати

    Андрій Лакі reply Андрій Лакі

    вимагати чи нав'язувати  іншим Українцям як їм жити, куди ходити і тд. Для чого обзивати один одного?

    David Starr reply Андрій Лакі

    Тому що нормальний і адекватний українець не може бути на боці ворожої Москви, а баран, який не може подумати головою - запросто.
  • ввв ст

    Я Українець Я патріот Я православний УПЦ МП і буду захищати свою віру і лавру

    Православна reply ввв ст

    Згідна з вами. Хрещені в церкві МП всі старші люди. А ті що переходять до КП це  ІУДИ. Це так як зректися рідних батьків.

    Тарас reply Православна

    Іуди ? Здавалося що Бог має бути один, а судячи з коментаря у КП і МП вони уже різні? Напевно для вАС московський божок святіший

    Православна reply ввв ст

    Згідна з вами. Хрещені в церкві МП всі старші люди. А ті що переходять до КП це  ІУДИ. Це так як зректися рідних батьків.

    Тарас reply ввв ст

    І якої ж держави ти патріот ? Не триколорної часом?
    Московська гнида

    David Starr reply ввв ст

    Ти - баран і нічого там захищати не будеш, та й не зможеш. Як МП може щось "втирати" про патріотизм?

    Anonymous reply ввв ст

    А твоя віра, то яка?! От ідіот...
  • David Starr

    Правильне питання піднімаєте і вже ніяк не Московській секті.
  • Тарас

    До кремлівських провокаторів знизу.
    Не меліть усі свої догми в одному блендері.
    Питання діяльності московської церкви на території української держави це можливо і не першочергове, але однозначно історичне питання, питання самовизначення і самоусвідомлення нашої нації.
    Окрім того, дозволяти діяльність цих центрів московської пропаганди це уже злочин проти нашої національної безпеки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up