Партнер рубрики Події

Кому волонтери збирають кошти у скриньки

Кому волонтери збирають кошти у скриньки
  • Кілька читачів 20minut.ua звернулись у редакцію з проханням перевірити два благодійних фонди, які викликали у них недовіру.
  • Мова йде про збір коштів у скриньки, з якими по Тернополю ходять волонтери. 

 

- Зустріла біля ЦУМу волонтерку від блгодійного фонду “Дитячі мрії” зі скринькою для допомоги 2-річному Владиславу Бачинському, у якого ДЦП, - розповідає читачка Марія Швець. - Хлопчик з Борщова. Написано на скриньці, що йому потрібно 11 000 гривень. Сума порівяно з сотнями тисяч євро незначна. Волонтер показала усі документи, але була якась перелякана. 

Коли жінка зателефонувала до мами хлопчика за вказаним номером, то почула, що абонент поза зоною. 

Відео дня

- І так постійно, коли набираю, - додає жінка. - І в інтернеті не знайшла жодного повідомлення про те, що цій дитині потрібна допомога. Може це схема у благодійників якась? 

Журналісту вдалось додзвонитись до мами Владислава пані Ірини. Жінка підтвердила, що у її 2-річного сина ДЦП і, що вона справді зверталась за допомогою у цей благодійний фонд. 

- Синочок народився недоношеним на 29-му тижні, - розповіла Ірина Бачинська. - І відразу неврологи такого діагнозу не встановили, а в 4 місяці почались проблеми. Дитина не тримає голову, не володіє руками, не сидить. Ми постійно на реабілітації, але результатів поки немає. У нас щомісяця йде більше 10 тисяч гривень на реабілітацію. 

Жінка звернулась за допомогою у благодійний фонд. Бо потрібні кошти на реабілітацію у харківський дельфінарій.

- Згідно з документами, волонтери мали б зібрати 15 000 гривень, - каже пані Ірина. - Але вони почали збирати кошти скоріше, ніж отримали рахунок від дельфінарію. 

Одне заняття в дельфінарії коштує півтори тисячі, а Владислав має пройти десять занять. А у благодійному фонді написали приблизну суму - 11 тисяч гривень. У благодійному фонді це пояснюють тим, що у них немає можливості переробити афішу. 

- У фонді мені сказали, що назбирають необхідну для лікування суму, - каже жінка. - Три тижні тому я їм довозила документи. То вони казали, що почали збирати кошти, але скільки вони зібрали - не знаю. Мені казали, що мою суму вони передадуть в дельфінарій, а решту... На руки я ці гроші не отримую. 

Читайте також: Що роблять волонтери, якщо назбирають у скриньки більшу суму, ніж необхідно для лікування

За словами директора благодійно фонду Карини Афанасьєвої, для Владислава Бачинського кошти збирають лише в одну скриньку. Адже практично усю суму зібрали. Залишилось дозбирати лише 2-3 тисячі. 

Волонтери хамлять
Про волонтерів від благодійного фонду “Поверни надію”, які теж не знають подробиць про хворих, для яких вони збирають гроші, повідомив читач пан Юрій. 

- На вулиці Миру біля магазину “АТБ” стоїть волонтер зі скринькою, в яку збирають кошти на лікування Максиму Думову, - розповів чоловік. - Хлопчику девʼять років, у нього рак крові. Але звідки дитина. вона не знає. І взагалі волонтер дуже по-хамськи себе поводила. 

За вказаним на скриньці номером відповіла мама Максима - Валентина Володимирівна. Жінка розповіла журналісту, що вони з Дніпропетровська і зараз дитина лежить у лікарні.

- У дитини нещодавно стався рецедив і зараз ми проходимо високодозну хіміотерапію, - каже пані Валентина. - І на один блок у нас йде тисяч двадцять гривень.

Кошти на лікування дитині потрібно постійно, тому мама звернулась за допомогою у благодійний фонд.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тетяна

    Нещодавно скуплялась в АТБ та бачила дівчинку, що збирала кошти на цього хлопчика, на неї визвірявся якийсь пияка, а охоронець за неї заступався. Мене це зацікавило і я теж подивилась документи та зателефонувала бабусі. Кошти перераховують регулярно і сумнівів щодо фонду в мене не виникло. Автор пише що телефонував матусі, а навіть на фото видно що написано БАБУСЯ!!!  Складається враження, що більше нічого написати!!!
  • Ілона

    Погано, що волонтери не знаю подробиць про дітей для яких вони збирають кошти. Я нещодавно підходила до дівчинки, яка збирає кошти для цього Владислава з Борщова. Так вона нічого не знає, розгублена якась. Саме це наштовхує людей на недовіру. Тому нічого дивного, що читачка звернулась у редакцію. Але добре, що пані Карина все пояснила. Варто, все таки, провести з волонтерами бесіду, щоб вони знали принаймі якусь частину інформації про дитину.

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/scho-roblyat-volonteri-yakscho-nazbirayut-u-skrinki-bilshu-sumu-nizh-n-10623673.html

  • Лариса

    Нехай ці дітки по-скоріше одужують!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up