Партнер рубрики Події

Що роблять волонтери, якщо назбирають у скриньки більшу суму, ніж необхідно для лікування

Що роблять волонтери, якщо назбирають у скриньки більшу суму, ніж необхідно для лікування
  • Після однієї з публакцій у редакцію “20 хвилин” звернулась директор благодійного фонду “Дитячі мрії” Карина Афанасьєва.
  • Жінка пояснила, що роблять у ситуаціях, коли волонтери зберуть більше коштів, ніж необхідно.
  • Та чи отримують гроші за свою роботу волонтери, які стоять зі скриньками. 

Після публікації “Кому волонтери збирають кошти у скриньки” у редакцію “20 хвилин” звернулась директор благодійного фонду “Дитячі мрії” Карина Афанасьєва.

У публікації йшлось про те, що у редакцію звернулась читачка з проханням зʼясувати для кого збирають кошти волонтери зі сриньками. Жінка не змогла додзвонитись до мами Владислава Бачинського. Журналіст звʼязалась з пані Іриною - мамою Владислава, яка розповіла, що її дитині потрібно 15 000 грн на реабілітацію в харківському дельфінарії. А на скриньці, з якою стояла волонтер була вказана сума - 11 000 грн. 

- Хочу прояснити деякі моменти. Коли мама Владислава Бачинського до нас зверталась мова йшла про 11 тисяч гривень, - розповідає пані Карина. - Бо ми допомагали її знайомим і в них лікування в цьому закладі було 11 тисяч гривень. Рахунок нам виставити також в таку суму. 

Відео дня

Але, коли потрібно було оплачувати лікування, то, як пояснює директор фонду, у дельфінарії сказали, що на літній період вартість лікування уже 15 тисяч гривень. 

- І тому зараз на наших скриньках пише 11 тисяч гривень, - продовжує Карина Афанасьєва. - Але ми постійно уточнюємо цей момент, пояснюємо людям. Кажемо, що ціни змінились і справжня сума - 15 тисяч гривень. І всю цю суму ми перерахуємо на лікування. Не буде такого, що мама щось дозбирає. 

Якщо зберуть більшу суму
Якщо волонтери зберуту більшу суму, ніж необхідна для лікування тієї чи іншої дитини, то залишок коштів перераховують для інших діток, які потребують допомоги. 

- У нашій внутрішній документації сказано - якщо зібрана сума більша, то ці гроші автоматично перераховуються іншим дітям, - пояснює жінка. - Але ми стараємось контролювати бухгалтерію, щоб “зверху” ні на яку дитину ми не збирали. 

У благодійному фонді дуже велика черга дітей, яким вони пообіціяли допомогти, каже пані Карина. Тому, як тільки вони збирають необіхдну суму для однієї дитини, то відразу починають збирати кошти для іншої.

- І повідомляємо мамі, що сума зібрана, - продовжує Карина Афанасьєва. - І перераховуємо гроші лише за два тижні до початку лікування. 

Не всі волонтери працюють за гроші
- Ми не волонтерська організація, а благодійна, - каже жінка. - Деякі наші благодійники працюють на безоплатній основі. Вони прийшли з бажанням допомогти. Є і ті, які все таки отримують грошову компенсацію за свою роботу. Але ця компенсація у вільному розмірі. 

Благодійний фонд, як зазначила Карина Афанасьєва, не прибуткова організація, тому вони не заробляють кошти. У них є постійні спонсори, які виділяють кошти. 

- Це і наш засновник, який щомісяця або раз в рік виділяє кошти, завдяки яким ми можемо оплатити роботу наших благодійників, - додає пані Карина.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ілона

    Погано, що волонтери не знаю подробиць про дітей для яких вони збирають кошти. Я нещодавно підходила до дівчинки, яка збирає кошти для цього Владислава з Борщова. Так вона нічого не знає, розгублена якась. Саме це наштовхує людей на недовіру. Тому нічого дивного, що читачка звернулась у редакцію. Але добре, що пані Карина все пояснила.

    Варто, все таки, провести з волонтерами бесіду, щоб вони знали принаймі якусь частину інформації про дитину.
  • Лариса

    Не виключено, що є БФ, які справді чесно допомагають. Але є багато шахраїв. Надіюсь, що ці люди чесні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up