Партнер рубрики Події

Концерн звинувачують у “прихватизації” семи тернопільських цукрових заводів

Працівники УБОЗу завершили слідство за фактом незаконного заволодіння майном семи цукрових заводів Тернопільщини. Філію київського концерну “Комплекс”, що займалася продажем газу промисловим споживачам, було створено у Тернопільській області в 1995 році.
Працівники УБОЗу завершили слідство за фактом незаконного заволодіння майном семи цукрових заводів Тернопільщини. Філію київського концерну “Комплекс”, що займалася продажем газу промисловим споживачам, було створено у Тернопільській області в 1995 році. Протягом 1996-1998 років це підприємство виступило кредитором 7 цукрових заводів Тернопільщини при постачанні природного газу в рахунок оплати цукром наступних врожаїв. При цьому, як йдеться у матеріалах слідства, нібито газ відпускали у 2,5 раза дорожче, ніж отримували з Російської Федерації. Невдовзі цукрові заводи заборгували філії майже 30 млн гривень. Наприкінці 1998 року Фонд держмайна України передав корпоративне право розпоряджатися державною часткою майна семи цукрових заводів згаданому концерну, через що створили ЗАТ “Тернопільський газопромисловий комплекс”. Бучацький, Борщівський, Лановецький, Збаразький, Козівський, Хоростківський цукрові заводи та Тернопільський завод “Поділля” стали дочірніми підприємствами цього комплексу. За даними правоохоронців, заплачено було за ці заводи, фактично, стільки, скільки ті заборгували концерну за газ, при цьому нібито скористалися послугами приватних експертів-оцінювачів, які відповідальності перед законом не несуть. Далі, поповнивши статутний фонд ЗАТ “Тернопільський газопромисловий комплекс” на 67 млн гривень за рахунок боргів за спожиту електроенергію, хімікати та насіння, концерн став власником контрольного пакету акцій створеного ЗАТ. Після цього заводи й поділили на ВАТ та філії ЗАТ. До останніх перейшла вся виробнича сфера, основні засоби, право власності на сировину та готову продукцію, а у ВАТ залишилася державна частка майна і всі борги та об’єкти соціально-побутової сфери. Порушено кримінальну справу за даними фактами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up