Коронавірус та карантин станом на 2 квітня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 2 квітня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 2 квітня.
  • Актуальна статистика.
     

22:00 В Україні зафіксовано 897 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 2 квітня в Україні 897 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19 . Усього в Україні зафіксовано 22 летальні випадки від COVID-19. Загалом 19 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

22:00 На Тернопільщині уже 114 хворих на коронавірус

 

Відео дня

21:00 Хворих на коронавірус у світі сьогодні стало понад мільйон

Захворіли - 1 002 272 людей, померли - 51 442, одужали - 210 500 пацієнти.

Про такі цифри свідчать дані статистичної сторінки про поширення COVID-19 на порталі Worldometer, а також дані порталу gisanddata.maps.arcgis.com, де в режимі реального часу публікуються оновлені статистичні дані Johns Hopkins University’s Center for Systems Science and Engineering (Johns Hopkins CSSE).

20:00 Вік та наявні супутні захворювання виявились основними предикторами смертності пацієнтів з COVID-19 в Україні

“На сьогодні в Україні зареєстровано 804 випадки коронавірусної хвороби, з них 13 людей одужало і 20 випадків закінчилися летально. Померли 15 жінок і 5 чоловіків. 88% померлих мали тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень, що і стало основною причиною смерті”, - зазначив під час брифінгу 2 квітня заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

19:00 МОЗ затвердив єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19

Відповідний документ ініційований Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим і підготовлений за два дні його роботи на посту очільника відомства.

“Вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн”, - заявив Максим Степанов.

Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Його мета – встановити чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при середньотяжкому, тяжкому та критичному її перебігу.

18:00 На в'їздах у Тернопіль облаштовують 10 контрольно-пропускних пунктів

На час карантину при в’їзді до Тернополя установлено особливий режим в'їзду громадян і транспортних засобів, в разі необхідності буде проводитися санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів та вантажів.

Час роботи КПП лише в денну пору доби з 07.00-19.00 год, в нічний час будуть здійснювати профілактичні і протиепідемічні заходи автопатрулі.

17:00 На території Тернопільщини майже тисяча осіб погодилися на самоізоляцію після повернення з-за кордону 

В області - 958 осіб, котрі перетнули державний кордон і підписали таку згоду. Як дотримуються наші краяни режиму самоізоляції, - стежать працівники поліції. Вони проводять профілактичні бесіди, роз’яснювальну роботу щодо важливості самоізоляції з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції. 

16:00 Тернополян, які повернулися з-за кордону, закликають самоізолюватися та зареєструватися за номером «гарячої лінії» 098 441 59 81

Зателефонувавши за вказаним номером, потрібно натиснути цифру «3». Вас проконсультують та дадуть контакти сімейного лікаря. 

15:00 У Тернополі в третього зараженого коронавірусом симптоми з’явились на 17-ту добу: штаб

Як повідомляється, 55-річний житель Тернополя повернувся додому із Польщі та 14 днів перебував на самоізоляції, але симптоми коронавірусної інфекції у нього з'явились на 17 добу після повернення. Наразі чоловік перебуває у стані середньої тяжкості в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги.

Нагадаємо, за словами науковців, перші прояви хвороби з'являються в середньому протягом п'яти діб, повідомляє BBCNews. ВООЗ повідомляє, що інкубаційний період складає 14 днів, однак деякі лікарі кажуть, що він може тривати до 24 днів.

Дані про інкубаційний період - дуже важливі. Вони дозволяють лікарям і органам охорони здоров'я більш ефективно боротися з поширенням вірусу.

14:00 Кабмін рекомендує аптекам працювати цілодобово

Уряд надав низку рекомендацій для бізнесу. Кабінет міністрів рекомендує аптекам працювати цілодобово під час епідемії коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначається, уряд надав низку рекомендацій для бізнесу, які сприятимуть зменшенню черг і скупчень відвідувачів та забезпечать виконання запроваджених протиепідемічних заходів, зокрема:

  • працювати аптекам цілодобово;
  • допускати відвідувачів до торгових залів, у розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5 метрової відстані між особами тощо.

Нагадаємо, вчора Кабмін оприлюднив нові обмеження під час карантину.

13:00 Міністерство цифрової трансформації до 5 квітня має розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу додержання самоізоляції та/або обсервації

Нагадаємо, тепер особи, які мали контакт з хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2,  або хворіють на зазначену хворобу та не потребують госпіталізації, є особами, що потребують самоізоляції.

Лікуючий лікар хворого на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, самостійно визначає строк самоізоляції хворого та осіб, які потребують самоізоляції внаслідок контакту з хворим, на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають, відвідування громадських місць. Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та закладів охорони здоров’я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра.

Особи, які відвідували країни/регіони із місцевою передачею вірусу в громаді (крім водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з особою, хворою на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2), вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) протягом 14 днів після перетину державного кордону у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською, обласними державними адміністраціями.

12:34 Майже 50% хворих на COVID-19 в Україні госпіталізовані, оешта лікуються вдома

З нинішніх 804 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію в Україні до закладів охорони здоров’я госпіталізовано майже 50% хворих, один пацієнт підключений до апарату ШВЛ, повідомляє МОЗ.

“Сьогодні ми маємо 804 випадки коронавірусної хвороби, 398 осіб госпіталізовано в заклади охорони здоров’я. Решта перебуває на амбулаторному (домашньому) лікуванні. Серед госпіталізованих – 20 дітей і 26 медпрацівників. На апараті штучної вентиляції легень перебуває одна особа”, - повідомив сьогодні під час брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

11:43 +5 нових випадків COVID-19 на Тернопільщині

Згідно з даними обласного лабораторного центру на Тернопільщині зафіксували 111 випадків COVID-19 станом на 11:00 2 квітня.

10:32 В лікарнях Тернополя 20 хворих на коронвірус. На самоізоляції 449 тернополян

Загалом У Тернопільських лікарнях 20 хворих на COVID-19. Ще 2 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні
У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 2 квітня перебуває 9 хворих на COVID-19. Це 1 – житель міста Заліщики, 3 – жителі Монастириського району, 2 – жителі Козови, 1 житель села Острів Тернопільського району, 1 тернополянин та 1 жителька Бучача. Ще у 2 пацієнтів підозрюють коронавірус. 
У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 2 квітня на лікуванні перебуває 11 пацієнтів з підтвердженим COVID-19. 7 з них - діти.
2 дитини хворих на COVID-19 з Козови та їх тато, у якого також підтвердили коронавірус.
восьмирічна дитина із Заліщицького району. У неї підтвердили COVID-19
дитина та її мама з Монастириського району.
двоє дітей 13 і 14 років та їх мама, у яких підтвердили COVID-19 з Монастириського району
дитина, якій 1,5 роки, з Кременецького району та її мама. У них підтвердили COVID-19.
Двоє чоловіків з Тернополя – 55 і 62 роки, в яких підтвердили COVID-19, знаходяться на амбулаторному лікуванні. Медики обстежили людей, які контактували з ними, COVID-19 – не виявили. 

Станом на 10 годину 2 квітня в Тернопільській міській лікарні №3 на ізоляції перебуває троє тернополян контактних з хворими на COVID-19.
На самоізоляції перебуває 449 тернополян.

10:30 З Монастириського району повідомляють про збільшення інфікованих: місцевий штаб

10:02 В Україні зафіксовано 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 2 квітня в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.

Серед померлих осіб 15 жінок та 5 чоловіків. Більшість осіб віком старше 50 років.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

10:00 Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги отримали від благодійників новий УЗД-апарат

Враховуючи останні показники із захворюванням на коронавірусну інфекцію у Тернопільській області та важливість вчасного виявлення ускладнень, Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги, що визначена базовою у лікуванні COVID – 19, отримала від благодійників новий УЗД – апарат. Придбаний УЗД  - апарат є мультифункціональним, вищого класу. Його будуть використовувати для обстеження хворих з діагнозом COVID – 19 в інфекційному відділенні  Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

9:05 Тернопільські медики, які лікують хворих на коронавірус, отримуватимуть і зарплату, і муніципальну надбавку: міська рада

9:00 Пацієнтів з інфекційними захворюваннями мають лікувати безкоштовно. НСЗУ передбачила спеціальний тариф для лікарень щодо коронавірусу: Ляшко

Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно. Про це зазначив заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Це гарантується Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Також з 1 квітня система охорони здоров’я в Україні працює в іншому режимі.

Національна служба здоров'я України передбачила спеціальний тариф для оплати роботи закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

 “МОЗ України буде контролювати, щоб пацієнти із коронавірусною хворобою, які потрапляють у лікарні, мали повне забезпечення лікарськими засобами, медичними виробами для симптоматичного лікування, а в разі потреби специфічного лікування – і відповідне забезпечення”, - нагадав під час брифінгу 1 квітня заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Головні новини за 1 квітня

У Тернополі працюють дві мобільні виїзні бригади, які робитимуть експрес-тести людям з підозрою на COVID-19. Сімейні лікарі визначатимуть, кому такі тести необхідно робити.

Нові обмеження карантину: у Тернополі не дозволили працювати ринкам та перукарням. Заборонено також проведення пікніків, розпалювання вогню, використання мангалів тощо, в тому числі в місцях відпочинку. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Для дотримання цих норм на вихідні та святкові дні буде забезпечена робота мобільних та піших спільних патрулів з числа працівників поліції, ДСНС, муніципальної інспекції в місцях відпочинку.

Уряд теж 1 квітня оприлюднив нові обмеження під час карантину.

Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:

– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;

– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

В Уряді зазначають, що деякі обмежувальні заходи вже введені в дію місцевою владою.

Станом на 22:00 в Україні уже майже 800 хворих на коронавірус. 13 пацієнтів вилікувалися від цієї  інфекції.

На Тернопільщині уже 106 інфікованих. Найбільше - в Монастириському районі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій

    На Тернопільщині немає керівників від того стільки хворих. Вся наша Тернопільська влада-гівно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up