Партнер рубрики Події

Котельні шкільних закладів на Чортківщині переводять на опалення дровами

Котельні шкільних закладів на Чортківщині переводять на опалення дровами

Місцева влада каже, що це зменшить видатки на опалення у 1,8 раза.

Чортківська міська рада переводить бюджетні котельні на відновлювані джерела енергії, щоб зменшити викиди CO2 у повітря. Модернізувати теплопункти у трьох гімназіях почали ще минулого року. Вартість робіт становить орієнтовно 2,4 млн грн. Повідомляють в Чортківській міській раді.



«Раніше три навчальні заклади за опалювальний сезон споживати 60 тис. м3 газу! Втім, окрім зменшення викидів CO2 у повітря, переведення котелень на тверде паливо дозволить зменшити видатки на опалення у 1,8 раза!», — йдеться в повідомленні.



На тверде паливо перевели котельню Горішньовигнанської гімназії з дошкільним відділенням, це вартувало 419,5 тис. грн.

Відео дня


Триває капітальний ремонт системи опалення і переведення системи на тверде паливо Білівського опорного закладу середньої освіти, це вартувало бюджету 820 тисяч гривень.

«Також відбулась реконструкція котельні у Чортківській гімназії №3 ім. Романа Ільяшенка. Там, у рамках проєкту створення житла (повністю грантові кошти) для внутрішньо переміщених осіб встановили нові твердопаливні котли для котельні, що опалюватиме і гуртожиток, і приміщення школи. Реконструкція котельні, згідно з кошторисом, вартувала 30 тисяч євро (1,2 млн грн), це все кошти міжнародної фінансової організації — NEFCO», — зазначили чиновники.




Читайте також:

Подекуди на 10 градусів менше від норми: «20 хвилин» перевірили, чи дійсно тепло у під'їздах.

Пеня та штрафи за несплату комунальних послуг знову будуть нараховуватися.

Грошова допомога на дрова і вугілля — хто може отримати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up