Партнер рубрики Події

Кожне село Чортківської громади буде мати свій герб

Кожне село Чортківської громади буде мати свій герб

Жителів громади закликають долучитися до обговорення.

Українське геральдичне товариство безкоштовно розробило для сіл Чортківської громади проєкти гербів та прапорів.

Про це повідомляє Чортківська міська рада.

— Над створенням символів працювали історики та геральдисти – голова УГТ Андрій Гречило та один із членів геральдичного товариства Олександр Лісниченко, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Опираючись на історію, традиції, звичаї та перекази із сіл, спеціалісти розробили для кожного населеного пункту декілька варіантів герба та прапора.

Наступні дні Чортківська міська рада публікуватиме зображення цих проєктів гербів та прапорів для кожного села.

— Просимо мешканців сіл в коментарях писати свою думку щодо того, котрий із варіантів кращий. Зазначимо, що поки це лише проєкти, в які, за необхідності та обґрунтованих зауважень, можна буде внести корективи, — зазначають у міській раді. — Запрошуємо стати частиною історії в прийнятті такого важливого рішення!

6 лютого громада обговорює варіанти гербів та прапорів села Біла.

— Зважаючи на перекази про використання сокола як символу Білої, видається доцільним зберегти цей символ у гербі села, доповнивши його білою (срібно) мурованою стіною, яка з одного боку вказує на існування тут давнього укріпленого містечка, з іншої – асоціюється з назвою поселення, — зазначають у міській раді.

Під дописом про ініціативу з гербами ще мало коментарів.

Lesia Vasyliv написала: Ви хоч вказівний знак встановіть на Слобідку-Джуринську, а то таке враження, що села не існує, а потім за герби беріться.

Юля Лацко написала: ну людям робити нема що.Якось жили і без гербів для села.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Чорткові щорічно 4 вересня біля будівлі міської ради підійматимуть прапор із зображенням герба сім’ї Чартковських.

Опитування

Як вам така ідея міської ради?

Довідка

У складі Чортківської міської громади є місто Чортків та сім сіл: Бичківці, Біла, Горішня Вигнанка, Пастуше, Переходи, Росохач, Скородинці.

Читайте також

Чортків відзначає 500-річчя із моменту отримання статусу міста

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up