На Миру стріла будівельного крану знову висить над дорогою. Будівельники кажуть, що нічого не порушують

На Миру стріла будівельного крану знову висить над дорогою. Будівельники кажуть, що нічого не порушують
  • На вулиці Миру в Тернополі триває скандальньне будівництво багатоквартирного будинку. Тернополяни скаржаться, що прямо над тротуаром та проїжджою частиною висить кран. 
  •  Журналістка "20 хвилин" побувала на території будівництва. Бригадир запевняє, що будівельні норми вони не порушують.

Нагадаємо,  жителі прилеглих територій неодноразово скаржилися до міського голови та протестували проти будівництва. Однак проект затвердили, будівництво розпочали наприкінці 2018-го року. 

Вже під час робіт, тернополяни неодноразово жалілись, що переживають за своє життя, бо бачать багато порушень будівельних норм. Так, всередині липня, на території встановили будівельний кран, стріла якого виходить на тротуари та навіть проїжджу частину. Сам кран рухається та, під час обертів, виходить на дорогу, тротуар та нависає над скрвером.  Під спорудою проходять люди та проїжджають авто. 

Відео дня

Наприкінці липня мешканці будинків на Миру біля будови уже скаржилися, що стріла крану висить прямо над тротуаром та проїжджою частиною. 

Тепер знову переживають за безпеку пішоходів та водіїв, адже стріла крану знову над проїжджою частиною та тротуаром на вул. Миру. Про це у соцмрежах 10 серпня повідомила тернополянка Тетяна Тарасенко 10 серпня, яка живе поряд із будівництвом.

- Кран крутиться і над дорогою, і над сквером, - розповідає Тетяна Тарасенко. - Ми повідомили про це і в будінспекцію, і до міського голови звертались. Коли висить кран - обов'язково мусить бути дашок на огорожі. На цьому крані його немає. Є державні стандарти ведення будівництва. Їх не дотримуються. Зараз реації на усі наші заяви немає ніякої. Жодної відповіді нам не прийшло.

10 серпня, після розмови із тернополянкою, журналістка "20 хвилин" прийшла на територію будівництва. Поспілкуватись із нею вийшов бригадир пан Володимир. Він переконує, що кран, встановлений у даному місці - безпечний.

- За будівельними нормами для крану є обмеження дії його з вантажем, -  каже бригадир. - Тобто стріла може виходити за межі майданчика, лише не можна, щоб виходив вантаж. Це ми і маємо в даному випадку. У нас працівники обізнані, крановщик обізнаний у своїй справі. Людям тут нічого не загрожує. 

Ми поцікавимось у муніципалів та інспекції з будівництва чи справді там немає порушення будівельних норм.

Як ми писали раніше, якщо мешканці виявляють порушення на будівництві, які можуть загрожувати здоров’ю та життю людей, необхідно звертатися зі скаргою до Державної архітектурно-будівельної інспекції Тернопільської області в електронному або у паперовому вигляді. Тоді проведуть перевірку. Упродовж місяця після подачі заяви має бути відповідь по факту проведення перевірки.

Державна архітектурно-будівельна інспекція Тернопільської області знаходиться за адресою: вул. Шпитальна, 7.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій

    Шановні журналісти, ви ж про це вже писали де все пояснили, що стріла може виходити за межі будмайданчику. Нащо ви знову це переписуєте? У вас немає про що писати? То не пишіть взагалі. Ви навіть деякі речення з минулої новини про цю стрілу полінились нормально змінити. Якщо ви про це написали, пояснили що там порушень немає, то нашо знову про це писати? Це ж було уже. І я це помічаю вже не раз, що ви просто берете старі новини і їх переписуєте заново.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up