Партнер рубрики Події

У салоні - тепло, а двері - з датчиком руху: журналістка "20 хвилин" протестувала новий маршрут №35

У салоні - тепло, а двері - з датчиком руху: журналістка "20 хвилин" протестувала новий маршрут №35

У Тернополі запрацював новий автобусний маршрут №35. Журналістка «20 хвилин» протестувала трнанспорт на комфорт, розпитала пасажирів, кондуктора та водія, як їм нові низькопідлогові автобуси.

Новий міський автобусний маршрут №35 курсує із вулиці Винниченка до ТРЦ «Подоляни».

Почали вони їздити із суботи, 2 листопада. Журналістка «20 хвилин» сідала у автобус на зупинці «Педагогічний університет», що на Винниченка. Після 12-ти хвилинного очікування приїхав потрібний нам автобус, але він їхав на перерву.  Тому довелось чекати ще хвилин 15 на наступний автобус. Хоча, як запевнюють у КП «Тернопільелектротранс», час маршруту - 80 хвилин, а їздити вони мають кожні 12 хвилин.

Відео дня

Автобуси великі, місткістю понад 80 пасажирів. О 14:35 пасажирів у ньому майже не було, лише кілька людей. Зазначимо, учні та студенти тернопільських університетів, а також пільговики мають можливість безкоштовно їздити у цьому автобусі. Всі інші платять 7 гривень – готівкою, і 6 гривень, якщо розраховуються "Карткою тернополянина".

- Якраз добре студентам до «Подолян» добиратися, - пояснює кондуктор автобуса №35 пан Тарас. - Але  далеко не всі ще не знають про цей маршрут, бо ми ж лише третій день сьогодні їздимо.

І справді, поки журналістка їхала, то кілька людей на зупинках запитували: «Що це за автобус», «Куди він їде?».

- Люди дуже хвалять наш новий маршрут, особливо пенсіонери, - каже кондуктор.

У автобусі є багато ручок для тримання, зручно заходити, бо низька підлога. А по салону є кілька кнопок для людей з інвалідністю. 

- Коли пасажиру потрібно більше часу, щоб вийти із автобуса, то він натискає на кнопку, і у водія мигає лампочка, яка повідомляє йому, що потрібно довше на зупинці почекати, - продовжує кондуктор. – Щоправда, ще поки на практиці не використовували це.  Також тут і підігрів є, то взимку а автобусі ввімкнуть опалення і буде тепло.

Пасажирка Марія розповідає, що їй дуже подобаються ці нові низькопідлогові автобуси.

- Я в ньому вперше їду, думала, що то 1а і сіла у цей автобус, - каже пані Марія. – Це зручний маршрут, бо 19-та маршрутка вранці їздить переповнена, а тепер буде зручно цим автобусом їздити. Такі автобуси набагато кращі за маршрутки. А ще великий недолік останніх – це нахабні водії, на суперечки із якими ти витрачаєш нерви, а тут спокійно їдеш.

Двері у автобусі не закриються, поки ви не відійдете на відстань, близько пів метра.  

Хоч по автобусу помітно, що він вже користований, бо фарба на поручнях вже відлущилась.

- Я вже бачу, що люди минають маршрутки і чекають на наш автобус, - розповідає пан Тарас. - Виїжджаємо по-різному, наприклад, сьогодні 06:45 виїхали, а їздимо до 21:00. Але сталого графіку ще немає. Бо ж лише кілька днів їздимо.

Наразі на маршруті працює шість великих низькопідлогових автобусів. Проте у вихідні дні їздитимуть лише чотири із шести.

Нагадаємо, що ці автобуси 2007-2009 р.випуску. Вартість одного такого автобуса – майже 900 тисяч гривень. Автобуси були у користуванні, як повідомляв  директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Автобуси на маршруті №35 курсують вулицями: Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби, Руською, Острозького, Пирогова, Гоголя, Б. Хмельницького, Збаразькою, Злуки, 15 Квітня, Київською, В. Великого, Леся Курбаса, Морозенка, Текстильною, Збаразькою, Б. Хмельницького, Руською, Мазепи, Кривоноса, Винниченка із усіма зупинками на шляху проходження.

Графік руху автобусів можна переглянути на офіційному сайті КП «Тернопільелектротранс» у розділі «Маршрути/Розклади руху».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • читач

    їхав сьогодні вранці і чув розмову водія зі знайомим. Шофер жалівся, що автобус старий - 12 років відїздив у Словаччині, електроніка не працює, пультів немає. Крім того, бідкались, що нові маршрути запускають, а от про водіїв і кондукторів тролейбусів та автобусів не дбають: на місці стоянки на час перерви не обладнано вбиральню та кімнату відпочинку, щоб можна було спокійно і в теплі поїсти, випити чай чи каву.
  • V

    Шановні пасажири, не забувайте, що квітневе рішення суду - встановити ціну на проїзд 5 гривень, стосується і цих автобусів!
  • Ірина Савчук

    Це вже трошки є європейського, він зручний для колясок так як мамусям із дітками можна легко пересуватися транспортом по місту, а в ті маршрутки ні пройти ні пролізти😁😁😁хай би більше було таких якщо платити то вже мати за що)
  • Євген Чайківський

    Чи працює пандус для інвалідів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up