Партнер рубрики Події

Кращим класним керівником стала вчителька школи №5 Ірина Савельєва


Кращим класним керівником стала вчителька школи №5 Ірина Савельєва
  • У фіналі конкурсу від корпорації "RIA Медіа" три лідери голосування представляли свої ідеї позакласних уроків, які можна втілити в життя.
  • Фінал пройшов у школі №4 у понеділок, 21 травня, де за проекти класних керівників голосували учні цієї ж школи.
  • Переможниця отримала путівку для 2-ох в тур Будапешт-Відень, а для свого класу - плазмовий телевізор. 

Перший етап конкурсу проходив у вигляді голосування на сайті te.20minut.ua. Кожен охочий міг віддати свій голос за одного з 21 класного керівника, які брали участь у конкурсі. 

Голосування тривало протягом місяця до 10 травня. У другий етап пройшло три класних керівники, які набрали найбільше голосів: класний керівник 6-Б класу ТСШ №3 з поглибленим вивчення іноземних мов Ірина Миколаївна Павловська-Суїнова, класний керівник 9-А класу ТСШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Ірина Ярославівна Савельєва(Борис) та класний керівник 8-А класу ТЗОШ № 11 Інна Вільямівна Чернецька.

Вони представляли по одній ідеї позакласного заходу, який в майбутньому можна буде втілити. 

Читайте також: ТОП 3: хто увійшов трійку кращих класних керівників

Після кожної презентації присутні в актовій залі учні школи №4 на бюлетні мали поставити позначку навпроти того вчителя, проект якого їм сподобався найбільше. За рішенням учнів кращим класним керівником стала Ірина Ярославівна Савельєва (Борис). Вона - вчитель англійської мови та літератури ТСШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов та класний керівник 9-А класу. Друге місце посіла Інна Чернецька, а третє - Ірина Павловська-Суїнова. 

Відзнаки за участь у конкурсі отримали усі класні керівники, які наважились проявити себе та поборотись за звання кращого. 

Перемогу присвячує учням

Підтримати свого класного керівника Ірину Савельєву прийшли учні. Навіть намалювали плакати. Сама ж вчителька своїх емоцій та сліз щастя не стримувала. І каже, що перемогла завдяки своїм учням.

- Емоції переповнюють, але я надзвичайно рада, що перш за все в мене вірили мої учні, - каже Ірина Савельєва. - Вони попросили, щоб я взяла участь у цьому конкурсі і ми разом пройшли увесь цей довгий і навіть трошки тернистий шлях. Бо було багато недоспаних ночей і я дуже вдячна моїм найкращим учням та їхнім батькам. Ми дійшли до кінця і разом здобули цю спільну перемогу. 

П'ять команд та п'ять завдань

Ідеєю позакласного уроку Ірини Савельєвої став квест з п'ятьма завданнями. Для участі потрібно п'ять команд. Кожна команда має пройти п'ять станцій і зібрати п'ять пазлів, з яких складуть частину карти. Таких частин має бути п'ять. Кожна - окремий мікрорайон Тернополя. Коли команди зберуть усі частинки, то фінальним завданням буде скласти все це разом, щоб зробити цілісну карту Тернополя. 

- А станції у квесті такі: "Мандрівка крізь століття", де учні зустрінуться з засновником Тернополя, - розповідає пані Ірина. - Друга - "Стежина духовності", де учні зустрінуться з відомим кардиналом. У "Лабораторії наукового прогресу" вони ознайомляться з цікавими фактами життя одного з найвидатніших фізиків не лише Тернопільщини, а й всієї Європи. На четвертій станції вони завітають до бургомістра (міський голова - ред), який заснував Тернопіль. І остання стежина - "Скарбниця культури", де на учнів чекатиме одна з найвідоміших співачок, яка прославила Тернопілля на весь світ. 

Ідею для позакласного уроку придумувати теж разом з учнями. Як каже переможниця, у них було дуже багато ідей. Спершу вони хотіли проводити квест у парку і розмістити станції на "Козацькому острівку", де б учасників чекала історична постать. З самого початку вчителька та учні налаштовувались, що позакласний урок стосуватиметься видатних постатей Тернопілля.

- Але, коли нас обмежили в рамках школи, то ми придумали такий квест і я його обо'язового проведу для своїх учнів, - додає переможниця.- Якщо будуть охочі з інших шкіл, то ласкаво прошу у свою рідну школу №5 на вулицю Камінна, 2.

Більше 5 000 голосів

Конкурс на кращого класного керівника від корпорації "RIA Медіа" проходив вперше.

- В нашої компанії виникла ідея провести такий соціальний проект для популяризації професії вчителя, класного керівника, - каже регіональний видавець корпорації "RIA Медіа" Юрій Штопко. - Бо класний керівник - це друга мама. Ми не очікували такого шаленого ажіотажу навколо нього. В голосуванні взяло участь більше п'яти тисяч людей. І зараз є ідеї, щоб проводити ще подібні конкурси, наприклад, на кращого вчителя початкової школи чи кращого вихователя. 

Конкурс на кращого класного керівника від корпорації RIA Медіа відбувся за підтримки Тернопільської міської ради та управління освіти і науки. 

- Цей конкурс зорієнтований на мотивацію класних керівників бути ще кращими, - каже заступник міського голови Леонід Бицюра. - Як на мене, то такий формат визначення переможця, коли голосують за переможця учні з іншої школи  - найбільш об'єктивний. Я дуже дякую ініціаторам проведення цього конкурсу, оскільки вважаю, що класний керівник це педагог, організатор, друг, порадник, дуже часто і найближчий друг. І він має викликати довіру в дітей, формувати здорові звички. Тому велика подяка усім класним керівникам, які відважились взяти участь. 

Переможця нагородять на святі Останнього дзвоника 25 травня. Ірина Савельєва отримає путівку для 2-ох в тур Будапешт - Відень від туристичного партнера "Рід-тур", а для свого класу - плазмовий телевізор. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up