Партнер рубрики Події

Кременецький ботанічний сад поповнився новою скульптурою та квітучими деревами (ФОТО)

Кременецький ботанічний сад поповнився новою скульптурою та квітучими деревами (ФОТО)

Осіння пора спонукає до усвідомлення того, що час — швидкоплинний і є багато причин для того, щоб радіти кожній миті, яку дарує життя.

Галерея просто неба «Відкритий портал» у Кременецькому ботанічному саду, поповнилась новим творінням художника, різьбяра Василя Петровського.

Про це розповідають на сторінці ботанічного саду.

Скульптура розміщена на пні зрізаного дерева, як символ того, що втративши щось, ми одночасно щось здобуваємо.

Відео дня

«Ворон — має схожу символіку. У Європі ворони-стерв’ятники здавна пов’язані з війною, смертю, запустінням. Одночасно їх вважають символами хаосу і тьми, що передують світлу творіння. Адже найтемніша пора ночі — перед світанком. На контрасті ворон також є символом мудрості і довголіття. Звідси і назва «На контрасті», — пояснюють садівники.

Задумом автора було бажання показати, що ми більше цінуємо те, що втратили: мир, спокій, звичний ритм життя. Зіткнувшись із викликами долі, починаємо гостріше відчувати прості радощі: ранкову каву, теплий дощ, шурхіт опалого листя під ногами, запах свіжовипеченого хліба, сімейну вечерю. Те, що раніше здавалося рутиною, зараз викликає задоволення і тиху радість.

Окрім цього, у рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево» в експозиційній зоні Кременецького ботанічного саду висадили дерева та кущі, які згодом красиво розквітнуть. Відвідувачів милуватимуть нові сорти магнолій та інші екзоти.

«Запрошуємо до огляду цікавинок ботанічного саду. Осіння пора спонукає до усвідомлення того, що час — швидкоплинний і є багато причин для того, щоб радіти кожній миті, яку дарує життя», — кажуть працівники саду.

Нагадаємо, що 28 вересня у парку ім. Тараса Шевченка висадили 11 декоративних листяних дерев роду слива «Піссарді».

 Читайте також:

У парку Шевченка висадили декоративні дерева «Піссарді»

Подружжя митців з Київщини хоче встановити у Чорткові «Дерево подяки»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up