Партнер рубрики Події

«Крига скресла»: чому тернопільські рибалки щодня наражають себе на небезпеку

«Крига скресла»: чому тернопільські рибалки щодня наражають себе на небезпеку

Цьогорічна зима не балує тернополян ані густим сніговим покривом, ані сильними морозами. Проте навіть невеличких приморозків цілком вистачає, аби Тернопільський став покрився льодом.

Проїжджаючи  повз Став, часто містяни спостерігають на кризі місцевих рибалок, які вирішили спробувати свою удачу.
Справа навіть не в тому, скільки вдасться наловити, йдеться про реальний ризик для життя. Чи безпечно виходити на лід в таку погоду, дізнавалися «20 хвилин».

Потріскана крига вздовж Ставу і взагалі відсутність льоду вздовж берега не лякає рибалок. Деякі не бояться відходити навіть на 50-70 метрів від берега, де глибина уже понад три метри.

Рибалки, які майже не щодня тут полюють, кажуть, що вони вже звикли і страху не мають.

Відео дня

Пан Микола розповідає, що рибалить вже не перший день і щонайменше за 10-15 метрів від берегу лід доволі міцний.

- Люблю ходити на рибу, це мене розслабляє, допомагає забути про буденні негаразди, - говорить чоловік. – На лід ступати не боюся, не вперше вже тут.

Співрозмовник додав, що цьогоріч бачив, як витягували чоловіка, який прямував по льоду від Острова закоханих і до Дальнього пляжу.

Що з ним, не знає.

Поки рибалки ризикують, рятувальники наголошують про правила безпечної поведінки на водоймах.

- Лише за 2019 рік в Тернополі зафіксували 39 випадків, коли жителі краю постраждали на водних об'єктах, - розповідає помічниця начальника Управління ДСНС у Тернопільській області з питань зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Ірина Крупа. - Щоб не провалитися під кригу, потрібно пам'ятати, що виходити на лід можна, коли його товщина не менше семи сантиметрів. У такому випадку лід може витримати одну людину. Не варто збиратися групами по двоє-троє людей в одному місці, якщо товщина льоду не перевищує 15 сантиметрів. Пам'ятайте, що ваше життя – у ваших руках.

 

Автор: Федір Восінський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nezhdana Zilinka

    Чому? Тому що природній відбір ще ніхто не відміняв.
  • David Starr

    Буденними негараздами краще не перейматись, а не забувати, бо як нормально провалишся під лід, то з'являться проблеми значно більші )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up