Партнер рубрики Події

Кримінальну справу проти священика, який влітку збив трьох підлітків, суд закрив

Кримінальну справу проти священика, який влітку збив трьох підлітків, суд закрив

Священик, який влітку збив трьох підлітків в Лановецькому районі, ні кримінальної, ні адмінвідповідальності не понесе. Адміністративну справу за п’яну їзду закрили у зв’язку із закінченням строків, а від кримінальної відповідальності  його звільнили у зв’язку із примиренням з потерпілими.

Про це йдеться в рішеннях Лановецького райсуду від 15 листопада та 5 грудня.
Нагадаємо, 8 липня о 0.10  в селі  Нападівка Лановецького району водій автомобіля «Форд-Транзит», рухаючись дорогою з центру с. Нападівка у напрямку м. Ланівці,  збив трьох неповнолітніх хлопців. Дітей госпіталізували – у них були переломи ніг, поламані ребра та травми голів. Як повідомили у редакцію тоді читачі, горе-водій – священик. Мовляв, чоловік, перед тим як сісти за кермо,  відсвяткував Івана Купала в одному із тамтешніх барів.  Про це ми писали у статті «Священик випив, сів за кермо та збив трьох дітей. Тепер лікуватиме» 


Лікування  неповнолітнім священик і справді оплачував. Власне це і стало  причиною того, що історія, яка почалась на дорозі, продовжилась в лікарні,  а згодом потрапила до суду – закінчилась для нього легким переляком. 

Як йдеться у постанові  суду від 15 листопада,  Олега М. суд визнав винуватим  у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП – керування транспортними засобами у стані сп’яніння.  Але сказав провадження у справі про адмінправопорушення закрити у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. 

Відео дня

Закрив провадження суд і у кримінальній справі за  ч. 1 ст.286 КК України – «Порушення правил безпеки дорожнього руху». Як йдеться в ухвалі від 5 грудня, суд звільнив від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, у зв’язку з примиренням винуватця з потерпілими. 

Винуватець, як йдеться у документі, у суді вину визнав, щиро розкаявся.  Пояснив, що: «дійсно він в ніч з 07 на 08 липня 2017 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, їхав за кермом власного автомобіля в с. Нападівка Лановецького району Тернопільської області. В зв’язку з тим, що на його смузі руху йшли пішоходи, то він виїхав на зустрічну смугу руху і в останній момент побачив, що там також ідуть люди. Він намагався загальмувати, однак не зміг цього робити і допустив наїзд на трьох хлопців. Після цього він відразу зупинився для надання першої медичної допомоги, викликав міліцію і швидку. В даний час він жаліє про свій вчинок, щиро кається і більше такого робити не буде».

Арешт на автомобіль священика «Форд-Транзит», до слова, суд скасував ухвалою ще від 20 вересня.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій Славопас

    Все, що священник накоїть, то свята справа. Його чіпати не можна. І взагалі,  нема чого тут балакати, до церкви йдіть, вечірня почалася!
  • Pasha

    потрібно більші пожертви давати на церкву, а то **общак** трошки спорожнів.....  )))
  • Герасимчук Ростислав

    Хто б бля сумнівався, що так і буде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up