Партнер рубрики Події

Священик випив, сів за кермо та збив трьох дітей. Тепер лікуватиме

Священик випив, сів за кермо та збив трьох дітей. Тепер лікуватиме

ДТП з трьома потерпілими сталась 8 липня близько 00.10 в с. Нападівка Лановецького району. Травмовані діти у лікарні. У них поламані ноги, ребра і побиті голови. Аварія сталась за метр-два до повороту, де хлопці зійшли б з дороги

.
- Водій автомобіля «Форд-Транзит», рухаючись дорогою з центру с. Нападівка у напрямку м. Ланівці, не впорався з керуванням і збив трьох пішоходів, - повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Богдан Шуляр. -  Хлопці рухались у попутному з авто напрямку, зустрічною смугою. Про це ми писали у статті "Трьох хлопців на дорозі збив священик. Сам зізнався, що перед тим пив" 

Як повідомили спершу у редакцію читачі, свідки ДТП, - водієм іномарки був священик. Той святкував щось у компанії, у якій могли бути і інші священики, в одному із сусідніх сіл. Далі – сів за кермо. І збив трьох хлопців, один із яких і сам був нетверезий. Однак, діти йшли правильно – по правій стороні. Опісля аварії, на місце збіглося багато тамтешніх людей, само-собою і батьки постраждалих. Було доволі неспокійно. На місце приїхало два екапіжі швидкої, які госпіталізували потерпілих. Поліція забрала водія. 


- Кажуть, що в третій ночі показало, що у нього – 2,5 проміле алкоголю, - каже місцева мешканка Ірина (ім’я змінено – прим. ред.). – То це вже через дві години після аварії, після стресу. То уявіть, у якому стані був на момент аварії.
За словами місцевих мешканці, двоє хлопців потрапили відразу в реанімацію, один – в травматологію. На сьогодні уже всі троє хлопців лікуються в травматологічному відділенні. Один із хлопців – сирота, його виховує бабця.

- Священик спершу сказав, що оплачуватиме лікування хлопців до повного одужання, потім, що тільки за чеками, - розповідає мешканка . – Потім мали іти до нотаріуса і завірити угоду, що той – оплачує лікування до повного одужання, а потерпілі не матимуть претензій. Як воно буде – невідомо.

У поліції підтвердили інформацію, що водій – священик. Згодом повідомили, що в його крові виявили 2,58 проміле алкоголю. Це майже в 13 разів більше за норму. Та розповіли, що порушене кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України "Порушення правил безпеки дорожнього руху".

Охарактеризувати отця-водія ми попросили в об’єднаній громаді, куди входить й село, де сталася аварія. З’ясувалось, там він не править, його парафія — сусідні села.

- Про священика нічого сказати не можу, а от потерпілі з нашої громади, - каже голова громади Іван Друзь. - Хороші молоді люди, про яких негативу чи нарікань немає.

В сільській раді, де править священик, два дні слухавки не брали, то ж 13 липня ми звернулись в Тернопільську єпархію УПЦКП, яка включає і парафії Лановеччини.
- В нас є такий священик (ім’я ми дізнались в процесі підготовки, але озвучувати його не можемо — авт.), - повідомили в єпархії. - Але про якусь аварію не чули... Може завтра зранку зателефонуйте.

Але зранку 14 липня за номером єпархії ніхто не брав слухавки. Дотелефонуватися не вдалось й на мобільні секретарів епархії... Одне з питань, яке задавали напередодні: «Чи позбавлять горе-водія священицького сану, якщо підтвердиться, що п’яним на людей наїхав». Після секунд роздумів нам відповіли: «То питання будем обговорювати і всередині вирішувати». Священицька структура, схоже як і влада, потребує очищення. Сподіваємось, за нього візьмуться самі священики, а не народ.
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Добре що не відспівуватиме.  Отець,най йому грець

    Piter Savka reply Anonymous

    Вони забули йому ше покуту дати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up