Тернополянин розповів, як став кухарем в ресторані італійської кухні у Польщі

Тернополянин розповів, як став кухарем в ресторані італійської кухні у Польщі

Тернополянин Іса Онбаши поїхав у сусідню країну не за грішми. Він хотів розвиватись, а заробітна плата була для нього винагородою за зроблену роботу.  Хлопцеві також було цікаво подивитись на життя за кордоном та як там влаштоване суспільство. Свій переїзд до Польщі хлопець планував заздалегідь. 

-    Приїхав  на початку 2016 року в Краків з метою працевлаштуватися та відкрити для себе новий світ, - розповідає Іса Онбаши. - Спочатку було важко. Але вважаю, якщо важко, значить я в правильному напрямку. Спочатку підробляв в одному з центральних клубів міста промоутером, без знання польської мови. Скоріш за все, мені у тій роботі допомагало моє бажання та імпровізація. 

Читайте також: Тернополянин зіграв одну з головних ролей у польському серіалі про лікарню

Коли хлопець підівчив мову та набрався впевненості, то вирішив шукати більш стабільну роботу. І через знайомих знайшов роботу помічника кухаря. Працював багато годин, було нелегко, але з часом адаптувався. Пізніше знайшов ще кілька підробітків. Не зважаючи на постійну зайнятість на роботі, хлопець знаходив час на тренування у залі та розвивався у сфері гастрономії. Його шеф запропонував хлопцеві спробувати себе на кухні у ролі кухаря. 

-    Перші місяці мені багато чого не вдавалося і я вже думав залишати цю справу, - продовжує Іса. – Мій шеф був чехом і витерпів мене. За це йому велика повага, він мене багато чому навчив і дав, свого роду, школу в кулінарній індустрії. Складно було, але з Божою силою, та терпінню близьких, все  помаленьку вдавалося. А коли гості говорили, що їм було смачно, то мене це ще більше мотивувало. 

Зараз Іса працює кухарем в ресторані італійською кухні. Заклад називається Miodowy piecyk. Хлопець познайомився з шеф-кухарем і той запропонував йому роботу. Тернополянину сподобалась кухня і він згодом погодився на пропозицію. 

-    Найбільше люблю готувати м’ясні та рибні страви: філе качки, стейки, лосось, тунець, форель, - розповідає Іса Онбаши. - Ще соуси люблю готувати. Польська кухня дуже подібна до української. В них теж є вареники, квашена капуста. Поляки люблять суп жур на заквасці. Це їх традиційна страва.

Рецепт маринаду для філе качки від Іси Онбаши: «дуже простий, але водночас дуже смачний»
Потрібно: 4 філе качки, 0,5 л вина, три ложки меду, чорний перець, 7 лаврових листків, розмарин та часник. 
Маринувати філе потрібно не менше 12 годин

Сумує за домівкою

-    Перебуваючи тривалий час закордоном, дуже скучив за Україною, за рідними - каже хлопець. -  В Польщі в моєму домі завжди лунають українські пісні, тим самим піднімаю собі дух. Жити планую все ж таки в Україні, але щоб побудувати свій дім, мені спочатку потрібно набратися досвіду в світі, щоб вдосконалювати свій рідний край. Я щодня беру до уваги щось нове про цю країну, бо  дуже хочеться, щоб і в Україні було щось подібне. І краще. 

Хлопець розповідає, що часто у сторону українців від поляків бувають прояви шовінізму. Але є значно більше поляків, які розуміють українців і роблять все можливе, щоб їхні права були рівні.

0
0
0
0
Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

07:00 Погода у Тернополі: 21 жовтня, хмарно, дощ +13° 23:07 На дорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська у страшній ДТП загинув 22-річний патрульний 22:36 З військовим оркестром у Тернополі зустріли з пологового маля військовослужбовця photo_camera 21:30 Чому один «пакунок малюка» коштує 3 377 грн 80 коп, замість обіцяних 5 тисяч: пояснення Уряду Від читача 07:10 Увага! Аферисти! Будьте обачні!!! 21:00 Як тернополянки почуваються в шлюбі з молдаванами 20:00 Куди поїде листя з тернопільських дерев 19:15 Тернополянка стала чемпіонкою України з шахів 18:00 Врятуйте життя молодій мамі, яка сама виховує півторарічного сина 17:00 Тернополянин Сергій Ткачук підкорює вершини… на візку 16:00 Футболісти тернопільського "Інваспорту" виступили у фіналі чемпіонату України 15:00 Спалахи кору на Тернопільщині загрожують перерости в епідемію: як вберегтись 14:05 Парти в очі не бачили: до кінця жовтня 95% шкіл мали отримати столи-трансформери 13:20 Якою буде погода після вихідних 13:00 На скільки школи і садки готові до початку опалювального сезону 12:00 Зупинили, бо їхав на заборонений сигнал світлофора. Перевірили багажник, а там мішок "трави" 11:05 На ярмарку у Тернополі продають навіть домашню полуницю photo_camera 10:30 Завершено розслідування смертельного нещасного випадку, коли 35-річного водія вбило струмом 10:00 Не бійтесь обстежитись у мамолога 09:00 Готуємо гарбузовий суп photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up