Тернополянин розповів, як став кухарем в ресторані італійської кухні у Польщі

Тернополянин розповів, як став кухарем в ресторані італійської кухні у Польщі

Тернополянин Іса Онбаши поїхав у сусідню країну не за грішми. Він хотів розвиватись, а заробітна плата була для нього винагородою за зроблену роботу.  Хлопцеві також було цікаво подивитись на життя за кордоном та як там влаштоване суспільство. Свій переїзд до Польщі хлопець планував заздалегідь. 

-    Приїхав  на початку 2016 року в Краків з метою працевлаштуватися та відкрити для себе новий світ, - розповідає Іса Онбаши. - Спочатку було важко. Але вважаю, якщо важко, значить я в правильному напрямку. Спочатку підробляв в одному з центральних клубів міста промоутером, без знання польської мови. Скоріш за все, мені у тій роботі допомагало моє бажання та імпровізація. 

Читайте також: Тернополянин зіграв одну з головних ролей у польському серіалі про лікарню

Коли хлопець підівчив мову та набрався впевненості, то вирішив шукати більш стабільну роботу. І через знайомих знайшов роботу помічника кухаря. Працював багато годин, було нелегко, але з часом адаптувався. Пізніше знайшов ще кілька підробітків. Не зважаючи на постійну зайнятість на роботі, хлопець знаходив час на тренування у залі та розвивався у сфері гастрономії. Його шеф запропонував хлопцеві спробувати себе на кухні у ролі кухаря. 

-    Перші місяці мені багато чого не вдавалося і я вже думав залишати цю справу, - продовжує Іса. – Мій шеф був чехом і витерпів мене. За це йому велика повага, він мене багато чому навчив і дав, свого роду, школу в кулінарній індустрії. Складно було, але з Божою силою, та терпінню близьких, все  помаленьку вдавалося. А коли гості говорили, що їм було смачно, то мене це ще більше мотивувало. 

Зараз Іса працює кухарем в ресторані італійською кухні. Заклад називається Miodowy piecyk. Хлопець познайомився з шеф-кухарем і той запропонував йому роботу. Тернополянину сподобалась кухня і він згодом погодився на пропозицію. 

-    Найбільше люблю готувати м’ясні та рибні страви: філе качки, стейки, лосось, тунець, форель, - розповідає Іса Онбаши. - Ще соуси люблю готувати. Польська кухня дуже подібна до української. В них теж є вареники, квашена капуста. Поляки люблять суп жур на заквасці. Це їх традиційна страва.

Рецепт маринаду для філе качки від Іси Онбаши: «дуже простий, але водночас дуже смачний»
Потрібно: 4 філе качки, 0,5 л вина, три ложки меду, чорний перець, 7 лаврових листків, розмарин та часник. 
Маринувати філе потрібно не менше 12 годин

Сумує за домівкою

-    Перебуваючи тривалий час закордоном, дуже скучив за Україною, за рідними - каже хлопець. -  В Польщі в моєму домі завжди лунають українські пісні, тим самим піднімаю собі дух. Жити планую все ж таки в Україні, але щоб побудувати свій дім, мені спочатку потрібно набратися досвіду в світі, щоб вдосконалювати свій рідний край. Я щодня беру до уваги щось нове про цю країну, бо  дуже хочеться, щоб і в Україні було щось подібне. І краще. 

Хлопець розповідає, що часто у сторону українців від поляків бувають прояви шовінізму. Але є значно більше поляків, які розуміють українців і роблять все можливе, щоб їхні права були рівні.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube. 

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Секс-індустрія по-тернопільськи: повії обслуговували по 5 клієнтів в день і брали 700 грн за півгодини stars 19:02 Бульвари Тернополя: як виглядали десятки років тому та які назви носили (ФОТО) stars 18:00 МОЗ дозволило комбінувати вакцини. Що це означає? 17:02 ТОП найдешевших та найдорожчих авто, що продають в Тернополі stars Від читача 10:44 Коли земельна ділянка переходить у власність громади 16:00 Знову палять суху траву, опале листя та сміття. Який штраф "світить" порушникам 15:04 З 20 вересня в Україні почнуть діяти нові правила карантину. Як будуть працювати школи 14:02 «Донечка чекає на операцію, а далі – реабілітація…»: маленька Марічка потребує вашої допомоги 13:04 На Тернопільщині внаслідок отруєння грибами померла людина. 10 порад, як не стати жертвою "тихого полювання" 12:00 Бучач запрошує на дводенне свято замку (ПРОГРАМА) 11:01 Covid-19 на Тернопільщині: за добу понад 200 випадків, одна людина померла 10:02 На Тернопільщину йде різке похолодання. Температура повітря вдень знизиться до +10 09:02 ТОП-5 смачних страв, які можна приготувати в мікрохвильовій печі за декілька хвилин 08:01 Сьогодні, 18 вересня: День винахідника та раціоналізатора та День фармацевта 21:01 Чи готові тернополяни до третьої дози? Ковідний сертифікат діятиме рік, а що з вакцинацією stars
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up