Тернополянин розповів, як став кухарем в ресторані італійської кухні у Польщі

Тернополянин розповів, як став кухарем в ресторані італійської кухні у Польщі

Тернополянин Іса Онбаши поїхав у сусідню країну не за грішми. Він хотів розвиватись, а заробітна плата була для нього винагородою за зроблену роботу.  Хлопцеві також було цікаво подивитись на життя за кордоном та як там влаштоване суспільство. Свій переїзд до Польщі хлопець планував заздалегідь. 

-    Приїхав  на початку 2016 року в Краків з метою працевлаштуватися та відкрити для себе новий світ, - розповідає Іса Онбаши. - Спочатку було важко. Але вважаю, якщо важко, значить я в правильному напрямку. Спочатку підробляв в одному з центральних клубів міста промоутером, без знання польської мови. Скоріш за все, мені у тій роботі допомагало моє бажання та імпровізація. 

Читайте також: Тернополянин зіграв одну з головних ролей у польському серіалі про лікарню

Коли хлопець підівчив мову та набрався впевненості, то вирішив шукати більш стабільну роботу. І через знайомих знайшов роботу помічника кухаря. Працював багато годин, було нелегко, але з часом адаптувався. Пізніше знайшов ще кілька підробітків. Не зважаючи на постійну зайнятість на роботі, хлопець знаходив час на тренування у залі та розвивався у сфері гастрономії. Його шеф запропонував хлопцеві спробувати себе на кухні у ролі кухаря. 

-    Перші місяці мені багато чого не вдавалося і я вже думав залишати цю справу, - продовжує Іса. – Мій шеф був чехом і витерпів мене. За це йому велика повага, він мене багато чому навчив і дав, свого роду, школу в кулінарній індустрії. Складно було, але з Божою силою, та терпінню близьких, все  помаленьку вдавалося. А коли гості говорили, що їм було смачно, то мене це ще більше мотивувало. 

Зараз Іса працює кухарем в ресторані італійською кухні. Заклад називається Miodowy piecyk. Хлопець познайомився з шеф-кухарем і той запропонував йому роботу. Тернополянину сподобалась кухня і він згодом погодився на пропозицію. 

-    Найбільше люблю готувати м’ясні та рибні страви: філе качки, стейки, лосось, тунець, форель, - розповідає Іса Онбаши. - Ще соуси люблю готувати. Польська кухня дуже подібна до української. В них теж є вареники, квашена капуста. Поляки люблять суп жур на заквасці. Це їх традиційна страва.

Рецепт маринаду для філе качки від Іси Онбаши: «дуже простий, але водночас дуже смачний»
Потрібно: 4 філе качки, 0,5 л вина, три ложки меду, чорний перець, 7 лаврових листків, розмарин та часник. 
Маринувати філе потрібно не менше 12 годин

Сумує за домівкою

-    Перебуваючи тривалий час закордоном, дуже скучив за Україною, за рідними - каже хлопець. -  В Польщі в моєму домі завжди лунають українські пісні, тим самим піднімаю собі дух. Жити планую все ж таки в Україні, але щоб побудувати свій дім, мені спочатку потрібно набратися досвіду в світі, щоб вдосконалювати свій рідний край. Я щодня беру до уваги щось нове про цю країну, бо  дуже хочеться, щоб і в Україні було щось подібне. І краще. 

Хлопець розповідає, що часто у сторону українців від поляків бувають прояви шовінізму. Але є значно більше поляків, які розуміють українців і роблять все можливе, щоб їхні права були рівні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Якщо можеш бути корисною – треба служити»: історія зв’язківки Оксани Кос із Тернополя photo_camera 20:03 Ресторан «Європа»: який вигляд мав заклад, який відвідували політики та зірки. Дивіться відео! play_circle_filled photo_camera 19:01 Кожен подарунок — як обійми з дому: тернополян закликають зібрати «Коробку тепла» для ЗСУ 18:00 Три прості рецепти домашнього яблучного пирога Від читача 10:15 Фейкові вакансії: як шахраї крадуть гроші та дані 17:01 Хто претендує на посаду ректора медичного університету і які плани на розвиток 15:34 На Тарнавського «Фіат» в'їхав у магазин 14:50 Плановий відстріл хижих тварин проводять у Монастириській громаді 14:00 Італієць, який служив у тернопільському батальйоні, одружився з українкою 13:00 «На щиті» повертаються Герої з Тернопільщини Олександр Оробчук, Володимир Поневаш та Василь Делікатний 12:00 Куди піти, що побачити у вихідні 15-16 листопада в Тернополі photo_camera 10:45 Стартувала програма «Зимова підтримка»: з 15 листопада можна подати заявку на отримання 1000 грн (ОНОВЛЕНЕ) 10:01 Різдвяні історії, бойовики та мультяшні пригоди: що показують у кінотеатрах на вихідні й де квитки дешевші 09:05 Розпочався Різдвяний піст: що варто знати та хто звільняється
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up