Партнер рубрики Події

Легалізація зброї: наше право на захист чи реальна небезпека бути підстреленим серед білого дня?

Легалізація зброї: наше право на захист чи реальна небезпека бути підстреленим серед білого дня?
  • Проголосуйте в опитуванні, чи варто дозволити усім мати власну зброю.
  • У шестикласника поцілили серед білого дня. Нападника поки не затримали. 

Кілька законопроєктів, що стосуються легалізації зброї, зареєстрували нардепи наприкінці 2020 р. Автором одним з них є нардеп Андрій Шараськін.

Гарячі дискусії довкола теми легалізації зброї тривають вже кілька десятків років. Від початку АТО нелегальної зброї, яку мають українці, побільшало в сотні разів.

Більшість політиків наголошують на тому, що суспільство не готове до такого кроку. Факти свідчать інше: українцям дозволено легально володіти вогнепальною мисливською зброєю різного типу – починаючи від помпових рушниць, закінчуючи різноманітними карабінами, які за своїми характеристиками мало чим відрізняються від автоматичної зброї військовослужбовців.

Відео дня

Представники нинішньої влади на чолі із президентом Володимиром Зеленським в більшості своїй ще під час передвиборчої кампанії 2019-го року виступали проти кроку із легалізації зброї. Мовляв, суспільство не готове.

Доки політики вирішують «за» чи «проти», у Тернополі серед біла дня невідомий вистрелив у спину 11-річного Максима, який катався на санках. Дитину терміново перевезли до столичної клініки Охматдит, де він переніс вже кілька операцій.  

Згодом з’ясувалось, що від рук тернопільського стрільця постраждав ще й 8-річний малюк. А на вихідні виявили чоловіка, який розгулював містом з прикріпленою до руки гранатою. 

То чи потрібно легалізувати зброю? Проголосуйте в опитуванні.

Опитування 

Опитування

Чи потрібно легалізувати зброю?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (73)
  • Dmitriy Neshchadov

    Однозначно нет! Как человек который служил. Стреляются после учебки, из ревности и по пьяни. Горе будет!

    Vasyl Kucher reply Dmitriy Neshchadov

    Dmitriy Neshchadov краще зброя в руках ніж поліція в телефоні)))

    Sniesar Maikl reply Dmitriy Neshchadov

    Dmitriy Neshchadov так может жена виновата?

    Sniesar Maikl reply Dmitriy Neshchadov

    Dmitriy Neshchadov Дима успокойся, бандосы и так давно имеют весь арсенал, а законнопослушным зась. Речь не идет про всех.

    Vasyl Kucher reply Dmitriy Neshchadov

    Dmitriy Neshchadov ще потрібно додатковий податок на не озброєних, їх поліція і свідомі громадяни захищатимуть, хай платять. Вільні люди мають зброю і можуть за себе постояти.

    Dmitriy Neshchadov reply Dmitriy Neshchadov

    Сорри за ошибки. рядовой.

    Dmitriy Neshchadov reply Dmitriy Neshchadov

    Да и у нас, рятовой сотрудник полиции,, тогда еще милиции сдавал и сдает ствол в оружейку. Это после случая когда ревнивец застрелил жену и любовника. Кому это нужно.

    Dmitriy Neshchadov reply Dmitriy Neshchadov

    В Великобритании запрещено ношение оружия простым полицейским. Это после расстрела полицейским (лег на против школы) 15 детей. О населении речи не идет. В Канаде запрет. Страны с многолетним опытом в этой сфере и практически не пьют. У нас за рулем вчера дятел на лэндкрузер пьяный с крутыми номерами по гололёду выписывал. Какая вероятность что такой дятел не будет еще и с оружием. И последнее, знаю некоторых, кто в детстве в сейф к папе лазил. Ребенок это ребенок. Сосед из первого подьзда (школьник класс 4-5) из папиного табельного пострелял все двери в подвале соседям. Папа заминал ходил. Это глупость. Мы не готовы.

    Sniesar Maikl reply Dmitriy Neshchadov

    Dmitriy Neshchadov Естественный отбор.

    Vasyl Kucher reply Dmitriy Neshchadov

    Dmitriy Neshchadov Діма, хай перестріляються самі, потім, як хочеш, один одного. А потім, як в Молдові чи Хорватії, злочинність знизиться на 80%.
  • Diana Kondrat

    Нііііі
  • Vasyl Kucher

    Однозначно, ТАК!!!
  • Skadovskij Oleg

    Тільки легалізація.А для тих хто переляканий.Поцікавтесь скільки вбивств станеться за допомогою кухонного ножа,який до речі не є навіть холодною зброєю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up