Партнер рубрики Події

Лелека з тернопільського "Топільче" тепер "господарює" в Івачеві

Лелека з тернопільського "Топільче" тепер "господарює" в Івачеві
Лелека, якого тернополянка врятувала в парку “Топільче” від бродячих собак, тепер живе у ветеринара Івана Скіри в селі Івачеві. Птах уже встиг подружитися з його кішками та собаками і навіть їсть з ними з однієї миски.

- Ми назвали його Боцьо - від польського “боцян”, що в перекладі означає лелека, - розповідає пан Скіра. - Загалом він дуже розумний птах. На ночівлю завжди ховається подальше від людей, щоб не могли дістати і нашкодити. То на дах нашого будинку злетить, то кудись далеко за село на річку відлетить. Але зранку тут як тут - на подвір’ї. Я та дружина його годуємо, і він кожного дня до нас прилітає. Купуємо птаху переважно рибу та сало.
За словами чоловіка, 22 червня, в середу, вже наближався обідній час, а лелеки все не було. Пан Скіра уже почав хвилюватись, чи з Боцьом чого не сталося? Проте через деякий час він з’явився. Як згодом стало зрозуміло, перед тим всю ніч падав сильний дощ і він намок, адже ночував біля річки. А мокрі птахи літати не можуть, тому довелось довго підсушувати свої величезні крила.
- Окрім лелеки, в мене вдома ще живуть дві кішки і дві собаки, - продовжує ветеринар. - Одна з кішок завжди ревно оберігала свою територію і нікого чужого не признавала. На свого нового пернатого співжителя спочатку також дивилась із невимовним обуренням - “їжачилася”, розпушувала хвоста, сичала. Але після того, як птах одного разу дзьобнув її в чоло, затихла і тепер лише здалеку спостерігає за його сміливими вчинками. А він уже так призвичаївся у нас вдома, що почуває себе повноправним господарем. Ходить, де хоче, робить, що хоче, навіть може підійти до собачої миски, поїсти і піти геть. Хоч ми спочатку думали, що він полетить на волю, але тепер бачимо, що, схоже, нікуди від нас летіти не збирається.
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    про порятунок птаха - історія трішки видумана))) http://vk.com/igoora?z=photo19606048_265907301%2Fphotos19606048 він ночував в мене у ванні...)))
  • Anonymous

    прекрасна стаття про наше таке різнобарвне життя. а ті що хочуть в кожній статті бачити якусь політику, а якщо політики нема-то це вже нікому непотрібна стаття, ті є хворі люди. наше суспільство дуже заполітизовано. це ненормально. треба не втрачати здатність бачити навколо себе прекрасне
  • Anonymous

    це дуже хороший ветеринар і .........людина
  • Anonymous

    Розумний лелека
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up