Партнер рубрики Події

Лікарю з Тернополя не вистачило грошей, щоб балотуватися у президенти. А ви хотіли б спробувати? (опитування)

Лікарю з Тернополя не вистачило грошей, щоб балотуватися у президенти. А ви хотіли б спробувати? (опитування)

Тернопільський лікар-ендоскопіст Сергій Фаренюк сплатив 3 грн на спеціальний рахунок ЦВК. Натомість застава кандидата на пост Президента країни становить 2,5 млн грн. Через це та брак документів тернополянину відмовили у реєстрації.

Рішення прийняли ще 11 січня. Постанову про відмову у реєстрації можна знайти на офіційному сайті ЦВК. Нагадаємо, що Сергій Фаренюк працює лікарем у ендоскопічному відділенні Тернопільської обласної університетської лікарні. 8 січня 2019 року він подав заяву разом із доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України до Центральної виборчої комісії. А також додав квитанцію про безготівковий переказ коштів у сумі 3 гривні на спеціальний рахунок ЦВК.

Як повідомляє координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка, 11 січня відбулось засідання комісії. За її словами, є ряд порушень, які допустив тернополяни.

Відео дня

- Сергій Фаренюк у своїй заяві просив зареєструвати його кандидатом, водночас не заявляв про самовисунення. Його заява не була засвідчена в установленому законом порядку та не містила згоди на оприлюднення біографічних відомостей і декларації особи. Наступним порушенням ЦВК встановила відсутність визначеної грошової застави. Окрім цього громадянином Фаренюком не було подано декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за попередній рік, а також необхідного комплекту фотографій в паперовому вигляді та на електронних носіях, а також електронних версій передвиборної програми й автобіографії. Паперовий варіант автобіографії був не повним, без відомостей про: громадянство, партійну приналежність, склад сім'ї, адресу місця проживання із зазначенням часу проживання в Україні, не погашену і не зняту в установленому законом порядку судимість. Його анкета кандидата на пост Президента України була без даних щодо місця проживання, кваліфікації (за дипломом) та вченого звання.

Грошова застава, відповідно до законодавства, повинна становити 2,5 млн грн. Натомість пан Фаренюк сплатив лише 3 грн.

Під час засідання комісії тернопільський лікар наголосив, що незгідний з рішенням ЦВК.

- Я подав у виборчу комісію довідку про те, що я є інвалідом другої групи через онкозахворювання. Люди, які мають такі захворювання, жодних податків в Україні не сплачують. А документи в електронному вигляді я подати не міг, бо не володію комп’ютером. Тому ті, хто приймали в мене папери, повинні були допомогти мені оформити все на електронних носіях. Тому я звертаюся до всіх жителів України, щоб вислали мені на домашню адресу чи банківську картку по 3-5 грн, щоб я міг заплатити тим ідіотам 2,5 млн грн, щоб вони подавилися. Бо за роки чесної роботи на благо держави я не заробив такої суми на заставу, - йдеться у його промові.

Зайняти президентське крісло зовсім не просто. А ви колись думали балотуватися в президенти? Візьміть участь у опитуванні. 

 

 

ДОВІДКА

Кандидат на пост президента має бути громадянином України, який досяг 35-річного віку, володіти державною мовою і проживати в Україні протягом десяти останніх років до дня виборів.

Піти на вибори можна або через висування політичною партією, або шляхом самовисування. Також потенційний президент України повинен надати декларацію про доходи за рік, що передує року початку виборів. Документ перевірить Національне агентство з питань запобігання корупції і згодом оприлюднить результати перевірки. На спеціальний рахунок ЦВК потрібно внести грошову заставу в розмірі 2,5 млн гривень. 
Кошти повертаються суб’єкту її внесення, тобто партії чи кандидату на посаду президента, у двох випадках: або в разі перемоги на виборах, або в разі виходу до другого туру. Всім іншим учасникам виборів гроші не повертаються, вони йдуть до державного бюджету.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лоло

    Це відомий аферист
  • Володимир

    Це провидіння господнє. Обдер хворого, як липку, обдере і державу.
  • David Starr

    Для чого нам президент з інвалідністю, що не володіє навіть комп_ютером? Англійською теж "із словником"? Хоч би не позорився.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up