Партнер рубрики Події

22 письменники — 22 уроки — 22 класи: унікальний літературний рекорд встановили на Тернопільщині

22 письменники — 22 уроки — 22 класи: унікальний літературний рекорд встановили на Тернопільщині

До «Шевченківських днів» у Хоросткові письменники та вчителі встановили рекорд України.

З нагоди «шевченківських днів» 22 письменників та письменниць спільно з педагогами одночасно провели 22 уроки літератури в 22 класах Ліцею №1 в місті Хоростків Тернопільської області.

Про це повідомили в Чортківській районній військовій адміністрації.

— Серед митців й мисткинь переважна більшість – члени та членкині Національних Спілок письменників та журналістів України, лавреати літературних премій, автори та авторки прозових та поетичних збірок про життя і війну, ненависть і любов, кохання і розлуку, біль і ніжність…— йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зустрічі із письменниками й письменницями в цьому закладі освіти організовувалися неодноразово, але саме в один час і в одному місці у такій великій кількості вони зібралися вперше.

Організаторка рекорду – директорка ліцею Світлана Дячок.

Серед запрошених на захід: Зірка Мензатюк, Дара Корній, Ольга Саліпа, Христина Коціра, Марина Павленко, Тетяна Череп-Пероганич, Віталіна Макарик, Валентина Семеняк, Тамара Гнатович, Олена Ходюк, Уляна Галич, Зоряна Биндас, Ольга Атаманчук, Богдан Томенчук, Галина Гузовська-Корицька, Леся Кічура, Наталка Галицька, Ніна Фіалко, Раїса Обшарська, Ігор Топоровський, Оксана Радушинська, Наталія Волотовська.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що жителька Тернопільщини Світлана Дячок встановила рекорд до Дня народження Шевченка — вона у соцмережі опублікувала своїх 210 фото біля пам'ятників Шевченку у різних куточках України. Рекорд зафіксували 8 березня у Чорткові.

 

Читайте також:

Дивували мистецтвом, красою і не тільки: добірка рекордів України, які встановили тернополяни

У Бережанах створили мапу із ляльок-мотанок: вона увійшла до Книги рекордів України

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up