Локдауна на Новий рік не буде. МОЗ пропонує посилення карантину з січня

Локдауна на Новий рік не буде. МОЗ пропонує посилення карантину з січня
  • Локдаун на Новий рік Україна вводити не буде. МОЗ буде пропонувати уряду запроваджувати жорсткий карантин з перших днів січня.
  • При цьому, громадський транспорт, включаючи поїзди та літаки, відміняти не будуть навіть при жорсткому карантині.

Міністерство охорони здоров'я пропонує посилення карантину з січня на три тижні. Про це в ході брифінгу заявив глава МОЗ Максим Степанов, повідомляє РБК-Україна.

За словами Степанова, на січень-лютий доводиться сезонний пік захворюваності на грип, що призведе до навантаження на медичну систему. Він зазначив, що саме до цього періоду потрібно прийти з мінімальними цифрами захворюваності на COVID-19.

Немає необхідності вводити тотальний карантин до кінця грудня

"Зараз ми як Міністерство охорони здоров'я не станемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків... Ми точно витримаємо до кінця грудня", — заявив Степанов. 

Відео дня

Однак, наприкінці січня очікується значне його збільшення, оскільки до коронавірусної хвороби додасться зростання захворюваності на грип. Саме тому до цього періоду необхідно підготувати систему і підійти з мінімально можливими цифрами щодо захворюваності на COVID-19 і госпіталізації.

Жорсткий карантин планують з січня

"У зв'язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації все одно залишається на досить високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю. Спираючись на медичні показники, ми будемо пропонувати уряду плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями починаючи з перших чисел січня. Тривалість такого карантину повинна бути протягом трьох тижнів", — зазначив Степанов.

Транспорт закривати не планують

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ході години запитань до уряду у Верховній раді заявив, що Кабмін на засіданні в середу (9 грудня — прим. ред.) буде обговорювати посилення карантину. Разом з тим, він додав, що транспорт на карантин не закриватимуть.

Останні посилення карантину

У листопаді три пари вихідних поспіль в Україні діяв карантин вихідного дня. За оцінками Міністерства охорони здоров'я, такий карантин дав ефект, хоч і не такий, як очікувалося.

Про карантин вихідного пан Степанов зазначив наступне: "Згідно з медичними і епідемічними показниками, запроваджені в країні протиепідемічні заходи дають свої результати, зокрема карантин вихідного дня. Через те, що обмеження дотримувались не повністю, досягти максимального ефекту не вдалось — МОЗ очікувало зниження захворюваності на 20%. Проте цього тижня майже щодня фіксується менше нових випадків інфікування, порівнюючи з попереднім. Наприклад, станом на сьогодні виявлено майже на 1 тис. хворих менше, ніж минулої п’ятниці."

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Зоряна Сивульська

    Не підтримую
  • Slava Boiko

    В грудні ніяк не можна,ви шо......Квартал 95 має купу кАрпаратівів.....
  • Шевчук Мария

    Навіщо,нехай люди бережуть самі себе.
  • Саша Шашкун

    Не
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up