Партнер рубрики Події

На Київській люди без води вже третій день

На Київській люди без води вже третій день
  • Ринок на 15 Квітня затопило, а мешканці прилеглих будинків вже третій день без води.
  • КП "Тернопільводоканал" ліквідовує аварію.
  • Проте доступ до місця прориву обмежують торгівельні будки та літній майданчик.

У редакцію звернулася мешканка будинку №9, що на вул. Київська, Алла Данилюк. Жінка скаржиться, що вони вже третій день без води. 

- Неподалік нашого будинку трапився прорив труби, - розповідає жінка. - Вода з-під землі витікає і топить ринок, який також розміщений біля аварійної труби. Усім байдуже, посадовці навіть пальцем не ворухнуть, аби ліквідувати аварію і відновити водопостачання у наші будинки.

Відео дня

За допомогою мешканці зверталися і в управління ЖКГ міста, і у КП "Тернопільводоканал", і до адміністрації ринку і навіть до місцевого депутата Михайла Сиротюка, проте реакції жодної! - емоційно розповідає голова ОСББ Київська 9, Михайло Чорний. 
- Люди обурені, тому що це вже не перша аварія, яка сталася саме на цьому місці, - каже пан Чорний.

До слова, минулого року мешканці прилеглих будинків без води були п'ять днів. Сьогодні ж вже пішов третій день. Загалом заручниками ситуації є будинки №№11, 9 та 7 Д, що на вул. Київська. 

Парадокс ситуації в тому, що на комунікаційній мережі розміщені торгівельні павільйони ринку та літній майданчик піцерії, яка поряд. І техніка водоканалу фізично не може туди потрапити аби ліквідувати аварію. Ситуацію загострює й те, що попри аварійну трубу проходить і газова труба. Вести ліквідацію аварії за таких умов надзвичайно складно та довго. Тому що відповідним службам спершу потрібно знайти власників суб'єкту нерухомості, аби він звільнив територію, і аж тоді проводити відповідні ліквідаційні роботи. 

До слова, вже другий рік поспіль водоканал безрезультатно  веде перемовини з власником ринку та піцерії, аби з місця, де проходять мережі, забрали кіоски та літній майданчик. Відповідно до законодавства, комунікаційні мережі - так звані червоні лінії - охоронні об’єкти, на яких розміщувати будь-які об’єкти нерухомості, заборонено. 

Наразі фахівці водоканалу ліквідовують аварію. Ситуацію тут прокоментують згодом, як і власник ринку на 15 Квітня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Ірина Чорна

    Санта Барбара по-Тернопільськи. Пятий день безвідповідальної позиції управління ЖКГ, цинічної зухвалості власника ринку, який не дає змоги проводити ремонтні роботи працівникам водоканалу, пофігізму депутата М.Сиротюка. Сотні людей стали заручниками недолугості посадових осіб управління ЖКГ. Точковий прорив труби викликав колапс та продемонстрував усю недолугість так званих відповідальних осіб. Годі думати, що було б з містом у випадку диверсії. Рівень цивільної безпеки у місті НЕЗАДОВІЛЬНИЙ! Сергій Надал, робіть висновки, вживайте заходи!

    Anonymous reply Ірина Чорна

    Думаємо, він обов*язково це візьме до уваги і зробить правильні висновки! Збільшить побори з комунальників, які вони йому приносять як данину і, відповідно, збільшить вартість "дозволів" будівництва на тротуарах, парках і за всякими червоними лініями.
  • Anonymous

    Хтось може сказати, яка тварюка дозволила на міських комунікаціях той шанхай будувати? це ж якю продажною тварюкою треба бути, щоб таке витворяти?

    тойво reply Anonymous

    треба питати тих хто керував років 15-20 назад.

    Anonymous reply тойво

    Для тих, хто в танку - Сергій Надал (Сірожа Полтинник)  міський голова м.Тернополя вже 8-й рік поспіль!!!

    За час його правління успішно знищено  все комунальне господарства міста. Його зусиллями воно перетворено з системи обслуговування потреб міста і населення у його неформальну власність і власність купки таких як він виродків.
  • Ірина Чорна

    Уточнюю. Ремонтні роботи  припинено вказівкою власника ринку, який повідомив що о 17.00 у нього закінчився робочий день. Мешканці трьох багатоквартирних будинків безмежно вдячні власнику ринку за можливість четверту добу залишатися без води. Про ситуацію проінформовано мера, заступників, начальника ЖКГ (зі слів диспетчера ТМР 40-20-02), проте, жодної реакції від очільників міста досі немає. Складається враження що директор ринку 15 Квітня наділений особливим привілейованим статусом і дія Законів України на нього не розповсюджується. Взявши в аренду землю комунальної власності, він встановив мафи на червоній лінії (труби водоканалу, газові труби), цинічно та зухвало, уже не вперше) перешкоджає аварійним службам водоканалу виконувти аварійні роботи. Люди, спостерігаючи безпорадність мерії перед власником ринку, доведені до відчаю, мають намір перекривати дорогу.

    Anonymous reply Ірина Чорна

    Блін! А власник ринку то як?!!! Це що його власна земля? Ні, це земля громади міста, тобто наша і тих жителів в тому числі! То як якесь бандитське чмо забороняє на ній комунальним службам робити ремонт?

    Чи він просто справно сірожі данину сплачує, а тому і борзий такий?

    Шановні тернополяни, та пора вже і того сірожу і всю його бандиську зграю гнати поганю мітлою!

    Це вже жах якийсь, що вмісті твориться. Щодня якісь аварії, щодня тисячі людей то без тепла, то без води, то без електрики. По місту їздити вже неможливо, суцільні затори, ДТП, а тут якесь бичво на комунальній землі забороняє ремонт проводити, і ні влади тут, ні прокуратури, ні СБУ. І чим це все закінчитись має? А, сірожа, що ти на то думаєш? Чи тобі то все до задниці, головне, що той "власник" мзду справно приносить.

    Anonymous reply Ірина Чорна

    бо той базар нафік розігнати треба разом з тими валютчикмми

    тойво reply Anonymous

    на все свій час.і всі базари шанхайські самі зникнуть.років 10,не більше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up