"Люди три дні без води. Нас просто футболять": на Березовій мешканці обурились роботою водоканалу

"Люди три дні без води. Нас просто футболять": на Березовій мешканці обурились роботою водоканалу
  • В редакцію «20 хвилин» звернулися мешканці одного з будинків на вулиці Березовій. Вже три дні через аварію людям доводиться обходитися без води. Скільки це ще триватиме - невідомо. 
  • Як кажуть мешканці, працівники водоканалу лише розводять руками та пропонують самим зайнятися ремонтом.

Як розповіла журналісту «20 хвилин» мешканка багатоквартирного будинку на вулиці Березова, 16А, пані Віра, воду відключили ще в п’ятницю, 20 вересня. З того часу мешканці кілька разів телефонували до КП «Тернопільміськводоканал» та писали заяви.

- У п’ятницю стався прорив трубопроводу біля нашого будинку, – розповідає пані Віра. – Воду нам перекрили. Ми відразу звернулися до водоканалу, де нам казали, що не знають, коли зможуть відправити спеціалістів для ремонту. Пообіцяли, що до нас приїдуть у суботу, але потім повідомили, що сталася більш серйозна аварія і до нас в суботу ніхто не приїде.

Як розповідає пані Віра, робітники КП «Тернопільміскьводоканал» все ж приїздили на виклик, оцінили ситуацію і лише розвели руками.

Відео дня

- Наш голова ОСББ двічі писав заяви на ім'я директора водоканалу, – каже пані Віра. – Люди уже третій день без води. Нас просто «футболять». Працівники водоканалу кажуть, що не знають, чи належить їм пошкоджена ділянка, і чи відповідають вони за неї. Мешканці уже зверталися до заступника міського голови. Про цю ситуацію, як нам сказали в міській раді, знають, але не знали, що ми три дні живемо без води.

У прес-службі КП «Тернопільміськводоканал» повідомили, що над вирішенням проблеми працюють. Спеціальна комісія встановлює всі обставини аварії та способи її усунення.

Як розповів голова ОСББ, до якого належить будинок, наразі очікують офіційну відповідь від водоканалу.

- Через прорив в системі водопостачання наш будинок на 23 квартири, а також кілька котеджів, які розташовані поруч, залишилися без води, – розповідає голова ОСББ Березова 16А Павло Томчук. – Нам говорили, що ремонт даної ділянки не входить в межі обов'язків водоканала, і скоріше за все, нам доведеться виконувати ремонт власними силами, хоча офіційної відповіді нам ще не дали. Нам лише сказали написати заяву і чекати. Аварійна служба не хоче приїжджати, хоча в нас є звернення. Начальниця аварійного відділу сказала, що колодязь не стоїть на балансі у водоканалу. 

Поки що мешканці багатоповерхівки та приватних будинків поруч змушені чекати офіційної відповіді від водоканалу, однак скільки часу це займе – ніхто не знає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up