Максимка Лихолата везуть до Львова на операцію

Максимка Лихолата везуть до Львова на операцію
Вероніка Кіндій, дружина волонтера Богдана Кіндія, щодня навідує малюка в лікарні

Хлопчик потребує вашої молитовної підтримки і матеріальної допомоги. Давайте подаруємо малюкові шанс повноцінно жити

Максимка Лихолата 9 серпня перевозять до львівського опікового центру. Там невдовзі проведуть операцію з пересадки шкіри. Про це «20 хвилин» повідомив волонтер Богдан Кіндій.

  • Це рішення лікарів, - каже волонтер. - Тому завтра хлопчика перевозять до Львова. З ним поруч буде бабуся – татова мама. Однак, ми вже шукаємо надійних львівських волонтерів, з ким співпрацюватимемо. Аби вони опікувались малюком в іншому місті та забезпечували всім необхідним.

Транспортування малого пацієнта забезпечує дитяча обласна лікарня. Проте, чи буде сама операція безкоштовною – під питанням. Адже львівські медики братимуться за пацієнта, який не є мешканцем їхньої області. Тому, припускають волонтери, потрібно буде чимало коштів. Навіть якщо саму операцію зроблять безкоштовно, потрібні будуть чималі суми на медикаменти та процес реабілітації.

  • Скільки саме коштів буде потрібно – ми наразі уточнюємо, - каже Богдан Кіндій. – І повідомимо про це всіх городян, які від дня вибуху і перших хвилин боротьби за життя хлопчика допомагають йому. Та вкотре проситимемо небайдужих людей надсилати гроші для лікування Максима на волонтерський рахунок (реквізити див. в довідці - прим. авт).

Наразі стан хлопчика, як відзначають лікарі, стабільно важкий. Проте малюк активний, вже говорить, самостійно дихає і може пережовувати страви. Він цікавиться іграми та мультиками на планшеті, який подарував йому благодійник. Надто активно працювати з гаджетом не може, адже у хлопчика повністю забинтовані руки.

Відео дня

Щодня Максимко цікавиться станом свого тата та просить його обійняти. Волонтери і лікарі мовчать, що батька вже немає на цьому світі. І передають вітання малому від батька. А також побажання швидкого одужання.  

  • Це «свята брехня» – життя Романа не повернеш, а звістка про загибель батька може сильно підкосити Максимка і звести нанівець всі спроби врятувати його, – пояснює Богдан Кіндій.

Наразі на волонтерському рахунку є близько 170 тис грн. Волонтери в групі допомоги Максимкові регулярно звітують про витрачені кошти і готові за першої вимоги оприлюднити всі звіти про витрати.

Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок ПБ 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Зі всіма питаннями щодо стану Максимка чи будь-якої допомоги хлопчику телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up