Маленьких тернополян кличуть спробувати себе на кінокастингу

Маленьких тернополян кличуть спробувати себе на кінокастингу
  • Кастинг для зйомок документального фільму про політв'язнів та репресованих "Шлях до світанку" відбудеться у Тернополі 11 жовтня.
  • Спробувати себе у кіно запрошують тернополян віком від 7 до 14 років. 

- Зараз на роль героїв стрічки запрошуємо дітей, які можуть стати політв'язнями, - розповідає членкиня тернопільської кінокомісії Наталя Орищак. - проект має зберегти спогади живих очевидців для наступних поколінь. Більшість зйомок буде проходити у Музеї політв'язнів в тернополі, адже ці стіни все бачили. 

Кінопроект створили небайдужі громадські діячі. Співрежисерка Оксана Войтенко, авторка сценарію Ольга Світлична, продюсер продюсерського центру ТОВ “Інсайтмедіа” Андрій Суярко та засновник і очільник Тернопільської кінокомісії, голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра 

Фільм розповідає про трагічні події, коли дітей сотні дітей з тернопільщини було засуджено військовим трибулалом до 10-25 років ув'язнення. Проте багато з них витримали всі тортури й знущання. Вони вижили, щоб стати живими свідками злодіянь сталінської репресивної машини”.  

Відео дня

- Документальна стрічка "Шлях до світанку" висвітлює усі страшні події цих часів. Показує їх такими, як вони є, - каже Наталя Орищак. - Під час зйомок у авторів виникла ідея зробити реконструкцію деяких сцен. Зараз ми шукаємо акторів, які допоможуть нам це зробити. 

Окрім того, автори проекту шукають чоловіків, які можуть спробувати себе у ролі НКВ-дистів. 

Довідка

Для зйомок сцен - реконструкцій у документальному фільмі " Шлях до світанку" про історії українських політв'язнів та репресованих проводиться кастинг :
 - дітей віком від 7 до 14 років для сцен "масовок".
Потрібно 40 дітей різного віку.

 - чоловіків на ролі НКВ - дистів. Потрібно 5 акторів

- дітей віком від 7 до 14 років на роль героїв у дитинстві.
Потрібно 4 юних актори.

Кастинг буде проходити:

- Дата: 11 жовтня у п'ятницю.
- Місце: Бібліотека - музей "Літературне Тернопілля" ( вул. І.Франка, 21, біля банку "Хрещатик"), Тернопіль.
- Таймінг: з 10:00 до 16 год.
форма реєстрації: попередній запис через вайбер за номером 🔈063 477 57 05
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up