Партнер рубрики Події

Масований обстріл України 22 березня: де «блекаути» і зруйнована критична інфраструктура (оновлюється)

Масований обстріл України 22 березня: де «блекаути» і зруйнована критична інфраструктура (оновлюється)

РФ вночі випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет, — Зеленський.

Росія в ніч на 22 березня випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет. Під ударом були енергетика, будинки та навіть тролейбус.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Facebok.

Відео дня

Глава держави відреагував на масований обстріл України. Він зазначив, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби.

"Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина — всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи", — додав президент.

Зеленський на тлі масованої російської атаки закликав партнерів надати Україні більше систем ППО, зокрема систем Patriot.

"У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У "шахедів" немає нерішучості, як у деяких політиків", — наголосив він.

Масована атака

Росіяни ударили по енергетиці України в ніч на 22 березня. Запоріжжя було атаковано ракетами, зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС, повідомляє РБК-Україна.

Також окупанти вдарили по Харкову. У Харкові щонайменше 15 вибухів. У місті проблеми зі світлом, інтернетом, водою, електротранспорт не працює.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

По Запоріжжю окупанти завдали 12 ракетних ударів — уражено обʼєкти інфраструктури, пошкоджено цивільні будинки, є постраждалі

У Кривому Розі є влучання, введено графіки аварійних відключень

На Вінниччині також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури

У Кропивницькому зникло світло у низці мікрорайонів

У Хмельницькому — пошкодження обʼєктів інфраструктури, житлових будинків. Є загиблі і постраждалі серед цивільних, повідомив мер Симчишин

На Львівщині безпілотник влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури

На Сумщині внаслідок ракетних ударів по об'єктам енергосистеми тимчасово введені графіки аварійних відключень

В Івано-Франківській області теж є влучання. Попередньо постраждала одна людина

Удар по ДніпроГЕС

Внаслідок російського удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі загинула одна людина. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис Офісу генпрокуратури в Telegram.

"Наразі відомо про одного загиблого внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, вранці 22 березня російські військові завдали, попередньо, 20 ракетних ударів по території Запоріжжя.

"Зазнали пошкоджень та руйнувань об’єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні та багатоквартирні будинки, цивільні транспортні засоби", - йдеться у повідомленні.

ДніпроГЕС у Запоріжжі була атакована росіянами 22 березня. Там спалахнула пожежа. Через обстріли міста рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

Внаслідок удару по Запоріжжю загинула одна людина, ще десять отримали поранення.

Через це на Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Крім цього, олова "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що по ДніпроГЕС було завдано два прямих влучання — в ГЕС-1 і ГЕС-2.

У Запоріжжі внаслідок ракетної атаки РФ є загиблий, поранені та зниклі безвісти

Станом на 11.10 відомо про 1 загиблого від ворожого обстрілу Запоріжжя. Кількість поранених зросла до 14 мешканців. Ще 2 людини вважаються зниклими безвісти, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Про наслідки російського ракетного обстрілу по Запоріжжю 22 березня повідомляє РБК-Україна.

"Зруйновані та пошкоджені об’єкти інфраструктури, приватні будинки та багатоповерхівки", - повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Як зауважив Федоров, сьогоднішній обстріл міста був наймасштабнішим за рік. За кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет.

"Цілив по критичній інфраструктурі. Потрапив виключно в цивільні об’єкти", - зазначив начальник Запорізької ОВА.

Він також повідомив, що зруйновано та пошкоджено об’єкти інфраструктури, перекрито автомобільний рух на дамбі ГЕС.

Крім того, ушкоджень зазнали десять приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок

"Рятувальники працюють на місцях влучань. Комунальники визначають перелік пошкоджень та потреби для ліквідації наслідків. По закінченню їхньої роботи надам уточнену інформацію щодо наслідків масового удару", - підсумував Федоров.

Як зазначили правоохоронці, крім постраждалих та загиблого також відомо про трьох зниклих безвісти.

За оновленою інформацією ДСНС, внаслідок атаки на місто відомо вже про 10 постраждалих.

Атака ворога по Хмельниччині

22 березня під час атаки ворога по Хмельниччині пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури, житлові будинки. Про це повідомили в Хмельницькій ОВА.

Попри роботу сил ППО ЗСУ, російські терористи вдарили по житловому масиву. Загинуло 2 людей, повідомив міський голова Хмельницького Олександр Семчишин.

5 людей поранено, 2 госпіталізовано. Кілька годин тривала рятувальна операція, вдалось врятувати 21 річну дівчину.

Пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків, пошкоджено сотні квартир у багатоповерхівках. Пошкоджено десятки автівок.

Зазнали руйнувань обʼєкти критичної інфраструктури. Завдяки оперативній роботі усіх служб відновлено водопостачання та робота каналізаційного господарства. Також відновлено теплопостачання та подача гарячої води.
Є перебої з електропостачанням, на разі, заживлено понад 50% споживачів. Освітні та медичні заклади працюють без перебоїв. 

Усі служби працюють. 

13.45 Внаслідок нічних обстрілів в Хмельницькій області були знеструмлені понад 201 тисяча абонентів — повідомили в Хмельницькій ОВА. Значну частину споживачів перезаживлено. Разом з тим, залишаються без електроенергії понад 20 тисяч абонентів у 15 населених пунктах. 

Через атаку розподіл електричної енергії відбувається за аварійними схемами живлення. 
Жителів закликали використовувати електричну енергію ощадливо та раціонально. Не вмикати одночасно декілька приладів! Це дуже важливо для забезпечення стабільної роботи енергосистеми.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про наслідки падіння уламків ворожих обʼєктів у Тернопільській області. Спочатку повідомляли про два пошкоджених домогосподарства. За оновленою інформацією станом на 11.15 на Тернопільщині зафіксовано пошкодження 25 приватних домогосподарств.

Довідка

 

 

Читайте також:

Падіння уламків ворожих обʼєктів зафіксували під час повітряної тривоги на Тернопільщині

Обстріли 22 березня: на Тернопільщині збили шахед, пошкоджено 25 домогосподарств

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ще скільки таких ударів треба, аби почати всю російську язікову, заборонити і бити тих від малого до великого хто нею тут какає, а 73% зелених уйобків?!

keyboard_arrow_up