Партнер рубрики Події

Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів»

Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів»

Цієї ночі, 8 травня, війська рф знову здійснили масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Ударів зазнали сім областей.

 

У ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник  Знищено 59 повітряних цілей.

Про це повідомив Командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

Президент Зеленський відреагував на масований ракетний удар по Україні.

Відео дня

— Масований ракетний удар нациста Путіна в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, — повідомив вранці 8 травня Президент України Володимир Зеленський. — Понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Усі необхідні служби вже працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки терору.

За інформацією міністра енергетики Германа Галущенка, атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Львівщина

Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Про це повідомив в Телеграм Голова Львівської обласної державної адміністрації.

—  8  травня близько 5 години ранку, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає, — йдеться у повідомленні.

Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. 

Під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили у нашій області о 06:27, окупант атакував Львівщину «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали.

Станом на цю годину у Львівській області обійшлося без жертв і потерпілих.

Усі системи життєзабезпечення Львівщини працюють у штатному режимі.

Запорізька область

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Впродовж доби окупанти 299 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 11 населених пунктів. Надійшло 14 повідомлень про руйнування житла.

Київщина

Про наслідки масованої ракетної атаки повідомили в Національній поліції України.

— Київщина. Рятувальники ліквідовують наслідки ворожої ракетної атаки, — йдеться у повідомленні. — Унаслідок атаки рф знищено та пошкоджено 14 приватних будівель. Отримали травми двоє людей.

Інформація оновлюється.

Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня, зазначили в Міненерго.. 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що росія неодноразово завдавала масованих ракетних ударів по Україні, щоб знищити критичну інфраструктуру.

 

Читайте також:

Масований обстріл України 22 березня: де «блекаути» і зруйнована критична інфраструктура (оновлюється)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up