Партнер рубрики Події

Мати призовника каже, що його побили та викинули з вікна

Мати призовника каже, що його побили та викинули з вікна

Хлопець, намагаючись втекти з військкомату, випав з п’ятого поверху, кажуть у військкоматі. Його  мати переконана, що хлопця побили та викинули. Жінка каже, що про це їй розповів син, прийшовши до тями. 

Інцидент трапився у неділю, 14 травня, близько 6-ї ранку.  Наразі потерпілий перебуває у реанімації. У нього політравми, відкрита черепно-мозкова травма, забійні рани обличчя, переломи рук та стегна. Подія, за інформацією правоохоронців, внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство. Окрім того, службове розслідування проводять і у військкоматі. 

Про цей випадок повідомив відділ комунікації Головного управління Нацполіції в області 15 травня. Одна із версій, яку опрацьовують слідчі, - спроба втечі. Мовляв, призовник планував втекти по кондиціонерах, не втримався і  впав на дашок другого поверху.  

- За словами працівників обласного військового комісаріату, потерпілому 25 років, але він до цього часу жодного разу не з'являвся на виклики до військкомату, - повідомила прес-служба поліції. -  Його туди привели військові у супроводі правоохоронців і він все-таки пройшов медкомісію. Відповідно до усіх перевірок, хлопця визнали придатним до служби.

Потерпілий - житель села Біла Тернопільського району. Є найстаршим із трьох дітей у родині. Чи ухилявся  від служби, у селі не знають. Мовляв, а хто зараз хоче іти служити, мало хто. Єдине, що  чули у селі, так це про приїзд військових з поліцією, які забрали його з хати. 

- Ось там повернете, хата така непоштукатурена. Там і живе. Але не заходьте, там собак дуже багато, - кажуть односельчани. - Він живе з братами, батьком і бабцею. Гукайте, може, когось застанете.

На місці застати когось не  вдалось. З ними, як підказали сусіди, ми розминулись. Тим часом в Інтернет-ЗМІ з’явилась інформація від мами, що хлопця викинули. 

- Побили та викинули, - розповіла телефоном  Ярослава Ф., мама призовника. - То не тільки моя думка. Це думка  дитини моєї,  яка приходить до тями.  Уявіть:  за дев’ять днів, що він перебував у військовому комісаріаті, він би міг втекти раніше. 

Жінка стверджує, що у сина багато переломів та гематом на обличчі, що на її думку, свідчить про побиття. Із сином вона розмовляла в суботу ввечері, 13 травня. Вона викликала швидку та поліцію у військкомат, бо син поскаржився на погане самопочуття.

- Лікарі швидкої збили тиск і відправили його відпочивати, - додає пані Ярослава. – А в 3.30 його підняли з ліжка мити туалети. І після того зв’язку з ним не було. У лікарні, коли прийшов до тями, я його перепитала – чи сам зробив? Сказав, що ні. Він не втікав. Він не самогубець. Так що вони  хай там не пишуть  дурниць.

Жінка додає, що ніяких викликів додому сину ніхто не приносив. Мовляв, 5 травня приїхали  військові з правоохоронцями  приїхали додому, викликали і забрали. Відтоді він  там і був. 

- У сина були проблеми зі здоров’ям. Із серцем. Він лежав у лікарні. Я носила виписку з лікарні,  - додає вона. – Окрім того, просила відпустити додому на два дні, коли було погано. Але ніхто не слухав.

У військкоматі ж кажуть, що  хлопець пройшов усіх медиків і відповідно до їхніх висновків придатний до військової служби. Однак з першого дня  перебування на збірному пункті заявляв, що служити не буде і не піде.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віталій Тернопіль

    Брехня !!!  ДУХА до присяги ніхто не чіпає, я на цьому війскоматі призивався в 1997 році .навіть тоді боялись когось защемити. бо не знали хто чим дихає. раптом пачку сигарет забрати бо "Неположено курити".а на рахунок комісії . то кривий горбатий . похер. треба план. дамо план по війскових. доречі цей глав лікар ще працює. в мене перелом ноги бу у двох місця з ускладненням так вони того не побачили . але нічого відслужив
  • Анонім

    Якщо  у цього хлопаки були проблеми із серцем і на це були відповідні довідки , то як його могли визнати придатним  значить відбулася фальсифікація медкомісії .Згідно наказу № 402 від 14.08.2008 цього призовника мали направити на дообстеження в лікарню ,а тут получається лікарі ВЛК прям на око визначили ,що він придатний це просто чудеса якісь .Я більше ніж впевнений ,що і медкомісії не було могли просто папери підписати ,що придатний і всі діла Нехай мати призовника подає в суд на дії працівників військомату .Також чому не розяснили матері цього призовника ,що можна оскаржити рішення ВЛК в суді тим самим призупинити всі дії воєнкомів на час слідства . А тепер воєнкоми нехай трусять штанами оскільки ,якщо цей призовник заявляє такі речі ,що його хотіли викинути з вікна ,то тут вже пахне замахом на життя людини . Треба найняти толкового адвоката і витрусити з цього військомата правду ,і щоб всіх притягнути до відповідальності плюс витрусити гроші на лікування цього хлопаки . Ще одне якщо цей призовник з 18 років не зявлявся у військоматі то його справу мали передати в поліцію ,а коли відбувається слідство то з військового обліку його мали зняти .
  • Roman Krykh

    Що робив цей хлопець в 6 ранку в військоматі? Може хтось сказати? Що значить підняли з ліжка в 3.30 мити туалети??!!

    Анонім reply Roman Krykh

    Все дуже просто ,коли призовники проходять медкомісію і їх визнають придатними ,то їх вже не відпускають ,а для надійності на дверях ставлять двох охламонів котрі не дають втекти . Потім цих призовників відправляють на 5 поверх в казарму ну і тримають майже як в тюрмі.
  • David Starr

    Ті придурки у воєнкоматах певно рахують себе безсмертними, ходять же тими ж вулицями, що й усі, часом цегла може на голову впасти чи хулігани, різне буває.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up