Майже 900 потребуючих дітей у Тернополі отримали подарунки під час акції «Миколай про тебе не забуде»

Майже 900 потребуючих дітей у Тернополі отримали подарунки під час акції «Миколай про тебе не забуде»

Кожна парафія УГКЦ Тернополя та велика кількість людей доброї волі, жертводавців долучилися до проведення акції збором пожертв і активною участю у продажу пряників.

Благодійна акція УГКЦ «Миколай про тебе не забуде» відбулася у Тернополі. Про це повідомляє Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ.

Напередодні свята св. Миколая близько 900 потребуючих дітей Тернополя та внутрішньо переміщених дітей отримали подарунки у рамках акції «Миколай про тебе не забуде». Десятки волонтерів після численних днів приготування відвідали з подарунками від св. Миколая наймолодших тернополян та радісно привітали їх зі святом християнського милосердя.

Відео дня

Діти з радістю приймали дари – пакунки, які були приготовані на «Фабриці св. Миколая» Тернополя при парафії УГКЦ св. Йосафата (масив «Дружба»), а також 1500 подарунків, які в знак солідарності і підтримки у часі війни передали діти Баварії (Німеччнина).

Кожна парафія УГКЦ Тернополя та велика кількість людей доброї волі, жертводавців долучилися до проведення акції збором пожертв і активною участю у продажу пряників. Відтак, 17 грудня, владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, благословив початок пакування подарунків та наголосив:

«Готуючи ці подарунки, ви не просто передаєте матеріальну допомогу, а тепло своїх рук, серця, передаєте дитині надію та радість». Архиєрей провів молитву, поблагословив присутніх та подякував членам комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, представникам молодіжних організацій Тернополя, жертводавця та оргікомітету за безкорисливу працю на благо потребуючих дітей.

18 грудня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, спільно з головою комісії у справах молоді о. Орестом Павліським благословив помічників св. Миколая, які при підтримці водіїв-волонтерів відразу вирушили у домівки потребуючих дітей. Архиєпископ Василій закликав волонтерів доброзичливими словами потішити кожну дитину.

Довідка

Організатором однієї із найбільших благодійних акцій Тернополя щороку виступає комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархїі УГКЦ. Цьогоріч задіяли понад 150 волонтерів, помічників св. Миколая, в тому числі 124 особи пакували пряники, 116 осіб їх розносили, також сформували 57 груп, які здійснювали адресну доставку. Особлива подяка належить 64 водіям, які безкорисливо розвозили волонтерів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up