Партнер рубрики Події

Майже дві тисячі учнів пільгових категорій зможуть безкоштовно харчуватись у Тернополі

Майже дві тисячі учнів пільгових категорій зможуть безкоштовно харчуватись у Тернополі

Чергове рішення про затвердження безкоштовного харчування пільгових категорій учнів, прийняли на виконкомі міської ради 29 січня. 

- Ми щорічно приймаємо такий проєкт рішення, - каже заступниця начальника міського управління освіти Ірина Сум. - Звільняємо від плати за харчування соціально незахищену категорію дітей, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах. Додатково від оплати звільняємо учнів, сім'ї яких перебувають у складних життєвих обставинах. Батьки яких брали участь у зоні АТО (ООС), загинули під час АТО.

Загалом у закладах загальної середньої освіти тернопільської громади безкоштовним харчуванням буде забезпечено 1800 учнів.

Відео дня

Додамо, як зазначила Ірина Сум також для цих дітей доступна функція безготівкової оплати за допомогою “Карти тернополянина”, але лише в декількох школах. 

Довідка 

Від оплати за харчування, згідно із рішенням виконкому, звільняються: 

- діти-сироти і діти, позбавлених батьківського піклування; 

- діти з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

 - діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у Тернопільській спеціальній школі;

- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах. 

У закладах професійно-технічної освіти міста від оплати за харчування звільняють: 

- дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться на повному державному утриманні;

 - дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою;

 - дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». 

Додатково звільнити від оплати за харчування : 

-учнів, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах; - учнів, батьки яких загинули під час участі в АТО; 

-учнів, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО; 

- діти, батьки яких беруть участь в АТО; 

- учнів , батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО;

 -учнів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 

-учнів Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up