Партнер рубрики Події

Медики тернопільської «швидкої» повернули чоловіка до життя

Медики тернопільської «швидкої» повернули чоловіка до життя

Був без свідомості та мав деякі ознаки інсульту. Про такий випадок медиків тернопільської обласної екстреної служби сповістили сусіди 68-річного самотнього чоловіка, який потребував негайної допомоги лікарів. Бригаді «швидкої» вдалось реанімувати пацієнта. Зараз пан Павло перебуває у відділенні кардіології.

Про цей випадок порятунку розповіли в Тернопільському обласному центрі медичної допомоги та медицини катастроф.

Коли бригада «швидкої» прибула за місцем призначення, літній чоловік лежав без тями. Пацієнт був у критичному стані. Мав сильну задишку, не реагував на подразники, його шкіра була синюшного кольору, частота серцевих скорочень наближалась до показника 250-280 ударів за хвилину (Авт. норма для дорослої людини – 60-100 ударів за хвилину).

Медики без вагань кинулись реанімувати чоловіка. Розряд дефибрелятора тільки з другого разу запустив серце людини. Поступово обличчя набуло природнього кольору. Після цього пацієнта швидко відвезли до лікарні.

Відео дня

За високий професіоналізм подяку висловили черговій бригаді у складі лікаря Олени Шильман, фельдшера Володимира Кривокульського та водія Володимира Андрушківа.

Своєю чергою медики подякували сусідам хворого пана Павла, які швидко зреагували на ситуацію. Добрі люди проявили відповідальність і порядність, були поряд і супроводжували чоловіка до моменту госпіталізації. Зараз його стан стабільний.

У нашому світі дуже важливо, щоб у потрібну мить поряд опинилися небайдужі люди. В даній ситуації оперативністю дій сусідів та медиків 68-річного жителя Тернопільщини повернули з «того світу». І це не перший випадок порятунку від бригад тернопільської «швидкої» за останній час. Раніше ми розповідали, як медики врятували життя чоловіка з важким набряком легень.

 

Читайте також:

Бригаді «швидкої» з Тернопільщини подякували за порятунок життя

На очах у дітей окупанти робили страшні речі… Фельдшер з Тернополя розказав, як рятували людей на Херсонщині

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up