Партнер рубрики Події

Медики з Тернопільщини поїхали на акцію протесту в Київ. Чого вимагають у влади?

Медики з Тернопільщини поїхали на акцію протесту в Київ. Чого вимагають у влади?
  • У столиці України біля університету ім. Шевченка зранку 7 жовтня збираються працівники профспілкових організацій зі всієї України. 
  • Серед них є і жителі Тернопільщини. Нам вдалось поспілкуватись із головою Монастириської профспілкової організації працівників охорони здоров`я. 
  • Основна вимога мітингувальників — аби влада не приймала антитрудові та антипрофспілкові закони.

— Зараз люди, які зібрались біля університету імені Шевченка формуються у колони. Зібралось багато людей, — повідомив голова Монастириської профспілкової організації працівників охорони здоров`я Віталій Тріщук. 

За словами чоловіка, у акції участь беруть представники профспілкових організацій з усіх міст України. Загалом уже зібрались кілька тисяч людей.

Акцію вирішили провести саме 7 жовтня, оскільки це Всесвітній день дій за гідну працю. 

Відео дня

Основні вимоги оприлюднені на сторінці Федерації професійних спілок 

Віталій Тріщук каже, що представники профспілок у сфері охорони здоров'я мають власні вимоги до влади. Зокрема, свою позицію медики Монастирищини висловлювали і раніше. Деталі ми розповідали в матеріалі: Керівникам кричали "Ганьба": чому у Монастириськах протестують медики

Немає опису.

 — Ми вимагаємо розрахуватись із заборгованістю заробітної плати медичним працівникам, вимагаємо обгрунтування тарифів, укладених послуг від НСЗУ, забезпечення 5% від бюджету ВВП на медицину, — каже пан Тріщук. — Також відстоюємо гідну заробітну плату для медиків. 

За словами активіста, із Тернопільщини на акцію протесту люди приїхали двома автобусами, дехто діставався до столиці потягом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Euphoria Laila

    Давно пора гнати в шию таку владу ....Подивіться на простести в Польщі.тільки в Україні всі мовчать

keyboard_arrow_up