Карантин відміняється? Мер розповів, як житиме Тернопіль на вихідні (ОНОВЛЕНО)

Карантин відміняється? Мер розповів, як житиме Тернопіль на вихідні (ОНОВЛЕНО)

Чи працюватимуть заклади харчування, торгово-розважальні центри, громадський транспорт – читайте.

  • У Тернополі не вводитимуться додаткові обмеження у зв’язку з прийнятим Урядом рішенням про карантин вихідного дня, - заявив під час брифінгу міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник міста каже, що перед прийняттям такого рішення провели чимало консультацій з фахівцями-економістами, з представниками бізнесу та медиками.

Серед аргументів, чому обмеження не вводитимуть, зокрема, назвав такі:

  1. На думку медиків, карантин вихідного дня суттєво не вплине на зменшення захворюваності.
  2. Якщо обмеження ввести – це знищить економіку міста. Оскільки саме у вихідні підприємці мають найбільший виторг. За рахунок чого мають можливість утримувати свої заклади і найманих працівників. Якщо цього виторгу не буде – люди просто припинять свою діяльність. Це означає, що половина тернополян втратить роботу, а місто втратить надходження, з яких, зокрема, забезпечують роботу медзакладів та купують обладнання. А також забезпечують роботу громадського транспорту та чимало інших видатків. Тим паче, коли ми входимо в зимовий сезон, необхідно купувати газ і постачати тепло. Та забезпечити зимове прибирання й утримання міста.
  3.  Крім того, у місті досі діє рішення сесії міськради, а також комісії з надзвичайних ситуацій, якими чітко передбачені обмеження, що діють у Тернополі.
  • Я прошу підприємців, аби максимально дотримувались обмежень, рекомендованих МОЗом, - закликав Сергій Надал. – Йдеться про дотримання маскового режиму, дистанції, окремих входів-виходів, наявність санітайзерів тощо.

Звернувся очільник міста і до правоохоронців, закликавши посилити перевірки лише в частині дотримання оцих обмежень.  

Відео дня
  • Тобто, правоохоронці повинні штрафувати підприємців не за те, що вони працюють, а лише якщо вони не дотримуються санітарних вимог, - пояснив Сергій Надал.

Сама постанова Кабміну про впровадження карантину вихідного дня, на думку Сергія Надала, є недосконалою та не відповідає вимогам чинного законодавства.

  • Її приймали знову-таки без консультацій з представниками місцевого самоврядування, дуже багато невідповідностей до Конституції та чинного законодавства, - переконаний Сергій Надал. – Тому в Тернополі діятимуть лише ті обмеження, які діяли дотепер.

Потяги зупинятимуться у Тернополі як на посадку, так і висадку пасажирів. А громадський транспорт працюватиме у звичному режимі, проте заповнювати можна лише сидячі місця, а пасажири зобов’язані одягнути маски.

Суб’єктів господарювання у сфері громадського харчування просять обмежити роботу до 22.00 та утриматись від гучних святкувань весіль, ювілеїв та великих бенкетів.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (81)
  • Ira Kuzma

    Всі так хвалять рішення мера😄 Ага як приїде поліція і складе протокол, то подякуєте меру, що дозволив😂 може ще штраф за вас заплатить😆
  • Віталік Міхеєв

    Наш мер красавчик. А ті молоді мамки, які пишуть про здоровя блаблабла, хай закриються з дітьми  та чоловіками вдома, і сидять до кінця повного карантину. У кожного є свій вибір! Чи сидіти вдома, чи у єдиний вихідний день піти та закупитися необхідними речами, навіть у тих самих Подолянах чи Епіцентрі.
  • Ivan Vyrstjuk

    Цей карантин за 2 дня нерішить нічого абсолютно.....
  • Юра Дробиняк

    Роблять що хто хоче, одні мери одне, другі інше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up