Мешканець Кривого Рогу поповнював мобільний телефон коштом тернополян

Мешканець Кривого Рогу поповнював мобільний телефон коштом тернополян
  • Правоохоронці Тернопільської області встановили особу кіберзлочинця, який ошукував тернополян через банкомат.
  • Тепер йому «світить» від трьох до восьми років позбавлення волі.

В аферах з використанням елетронно-обчилювальної техніки підозрюють 31-річного чоловіка з Кривого Рогу. Він вчиняв економічні злочини через банкомат.

Про це повідомляють в Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області.

Відео дня
v class="video-block">

Як з’ясувалось, зловмисник вводив свій мобільний номер для поповнення рахунку. Сума завжди була одна – 1000 гривень. Після цього чоловік не вносив свою банківську картку для підтвердження транзакції. До кінця не завершуючи операцію, він відходив на відстань і спостерігав за подальшими діями біля банкомату. А відбувалось те, що до нього підходили люди й автоматично вносили свої картки. Вони, не переконавшись в розміщеній на дисплеї інформації, підтверджували переказ зі своїх коштів на рахунок шахрая.

Від такого, скажімо так, «оригінального» і далеко неочікуваного для пересічних тернополян способу афер, постраждали двоє мешканців обласного центру.

В ході слідства стало відомо, що махінатор з Дніпропетровщини неодноразово судимий за скоєння різних протиправних дій.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 190 Кримінально кодексу України.

Довідка:
Стаття 190. Шахрайство
Частина 3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.
Покарання: позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як суд покарав афериста, який ошукував людей, продаючи неіснуючі товари для військових.

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up