Партнер рубрики Події

Мешканці "Аляски" перекривали дорогу. Без конфліктів не обійшлося

Мешканці "Аляски" перекривали дорогу. Без конфліктів не обійшлося

Мешканці Симоненка протестують проти будівнцтва багатоповерхівки під їхніми вікнами. Пікетувальники з плакатами вийшли на пішохідний перехід, щоб таким чином звернути увагу влади та громадян на їхню проблему. На певний час перекрили рух транспорту. Поліція приїхала через 20 хвилин після виклику, коли акцію на дорозі протестувальники вже завершили.

Конфлікт триває вже понад рік. Як повідомляють мешканці, численні спроби дійти компромісу із забудовником не дали бажаного результату.  Тому мешканці вулиці Симоненка та парафіяни церкви Святого Петра вимагають не розпочинати будь-які будівельні роботи до окремого рішення сесії Тернопільської міської ради.

Також мешканці наголошують, що не будуть заперечувати проти будівництва низькоповерхової споруди громадського призначення.

Відео дня
  • Потрібно виділити інше місце забудовникам. Невже так мало місця є  в Тернополі, щоб саме тут будувати? Наші будинки просто розсунуться, ми вже не знаємо до кого звертатись, тому сьогодні зробили таку акцію непокори, - каже жителька вулиці Симоненка Наталя.

На зустрічі вдень представник забудовника сказав депутату округу, що вони до 22 травня чекатимуть рішення Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції і не будуть проводити роботи. Але наймуть охоронну службу, що мешканці не мали доступу до об’єкта.  

Під час блокування проїзду на пішохідному переході декілька водіїв агресивно відреагували на акцію.

Як каже представник постійної комісії міської ради з питань містобудування Андрій Газилишин, будівництво проводиться незаконно, бо забудовник порушує низку державних будівельних норм.

- Вони порушили державні будівельні норми, бо відстань від будівництва до котельні  всього 3,5 метри, а державні норми дозволяють будувати житловий будинок, коли є 12,5 метрів, - зазначив пан Газилишин.

Люди кажуть, що щебенем , який мали використати на ремонт тротуару, будівельники підсипали заїзд до будови. Поліція зафіксувала цей факт, допитала свідків. Ніхто з представників забудовника на пікеті не був присутній.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Петро Васильков

    На місці водія-дати пезди оленю що сів на капот, і то так конкретно вломити пісдяки щоб другим неповадно було. Але то є порушенням закону-тому вихід-викликати добвбаних копчиків.

    Герасимчук Ростислав reply Петро Васильков

    Так діло в тому, що той водій таки потім повернувся і таки дав тому барану по хлебалу :)
  • Петро Васильков

    Чому автомобілісти мають теріпти через от таких мудаків? нехай йдуть пікетувати міськраду. стадо баранів.
  • Герасимчук Ростислав

    Бухі бидлюки скомпроментували цю акцію.
  • Dron

    Краще тиб на бутилку сів ніж на капот, бик.

    НАТАЛІ - 玛丽亚 reply Dron

    Краще влада б діяла в інтересах громади, а не в інтересах власної кишені. Тоді б ні дорогу не треба було перекривати, ні тим більше на капот сідати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up