Мешканці будинку на Замковій, 9 уже кілька років не можуть добитись ремонту фасаду

Мешканці будинку на Замковій, 9 уже кілька років не можуть добитись ремонту фасаду
  • У будинку на вул. Замковій, 9 - обдертий фасад з тріщинами та пошкодженою цеглою, поскаржився в редакцію Микола Бронніков.
  • З року в рік мешканці пишуть звернення з проханнями привести фасад будинку в порядок.  

-    Я живу якраз на першому поверсі.  Весь кут будинку пошарпаний. Бачите? – чоловік коментує показуючи фасад будинку без цегли. – Ось ще внизу, все облітає. І це вже роками таке, а будинку більше 50-ти років. Ми – мешканці будинку, щороку пишемо звернення на ім’я міського голови, в управління ЖКГ, у ТОВ «Коменерго Тернопіль 2». 

І щороку мешканці отримують одну і ту ж відповідь: «Повідомляємо, що ТОВ «Коменерго Тернопіль 2» зобов’язано обстежити технічний стан будинку за адресою вул.. Замкова, 9, провести коригування плану поточного ремонту житлового фонду та виконати роботи по поточному ремонту будинку та благоустрою прибудинкової території протягом літнього періоду 2017 року в урахуванням пропозицій мешканців будинку в межах побудинкового обліку витрат передбачених платою за утримання будинків споруд та прибудинкових». 

Відео дня

-    Нещодавно телефонували «Коменерго» і казали, що прийдуть обстежать фасад, але ніхто не приходив, - додає чоловік. 

Як пояснив головний спеціаліст відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Олександр Чурілов, ремонт фасаду відноситься до ремонтних робіт капітального характеру. Можливість проведення капітального ремонту за адресою вул. Замкова, 9 розглядали при формуванні об’єктів титульного списку капітального ремонту житлового фонду на підставі пропозицій експлуатуючого підприємства. 

- Капремонт можна робити виключно за умови виділення на це коштів,  - каже пан Чурілов. - Обслуговуюче підприємство ТОВ «Коменерго Тернопіль 2» зобов’язане провести обстеження фасаду на предмет необхідності проведення його капітального ремонту та за необхідності надати відповідні пропозиції в управління ЖКГ.

Окрім цього мешканці будинку можуть скористатися можливістю ремонту фасаду з одночасним його утепленням відповідно до Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду міста 2015-2020 роки. Згідно програми передбачено реалізацію заходів з термомодернізації житлових будинків на умовах співфінансування: 30% - кошти мешканців. 

-    Для виконання згаданих робіт співвласникам будинку необхідно:  на загальних зборах вибрати пріоритетний напрямок термомодернізації, - пояснює спеціаліст. - Замовити проектно-кошторисну документацію та провести її державну експертизу в рахунок спів фінансування. Подати матеріали в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології та забезпечити фінансування своєї частки.

Додаткові консультації з піднятого питання можна отримати в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології за адресою вул. Коперника,1, кабінет №209, тел. 525-833.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Типовий Тернопіль

    Смішні люди))) мешканці самі ж відламують куски фасаду...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up