Партнер рубрики Події

Мешканці з Коновальця побоюються, що у «парку» роблять стоянку

Мешканці з Коновальця побоюються, що у «парку» роблять стоянку
- Зведуть ще третю стоянку у парку, і наш будинок – змиє, - кажуть мешканці вулиці Коновальця. – Через існуючі дві поблизу будинку, нас підтоплює, а коли третя з’явиться, то взагалі біда буде.

 


Люди побоюються, що будинок після появи ще одного об’єкту взагалі почне руйнуватись.

- Дві стоянки у нас з’явились за каденції двох попередніх міських голів, - каже Олександр Гончаров. – Коли робили другу стоянку, то бульдозером провалили трубу. А в тій, кажучи по-простому, русло річки. Тож тепер коли злива, то вода підтоплює два під’їзди. Куди б не звертались, ніхто нічого не робить.

Обурює людей й той факт, що новим будмайданчиком стала знову територія у парку, та ще й навпроти школи. Що саме там з’явиться, люди не знають. Однак підозрюють, що сюди перенесуть стоянку із вулиці Довженка із «Східного», де поруч зводить об’єкт «Креатор-Буд».

Облагородили – навезли глини, каміння

Тож ймовірна поява нової стоянки по-сусідству насторожує.
- Для нас це парк, - каже Ярослав Львівський – А чи вважають цю територію у міськраді парком, ми не знаємо. Каміння сюди почали зводити улітку, стоїть тут вагончик з охоронцями. Але ніде жодної інформаційної таблички нема.

Чоловіки кажуть, що цікавились у робітників, що саме вони роблять на території. Та звісно ніхто їм нічого не пояснив.

- Вони тут проклали поверх ґрунту близько метра глини, потім привезли каміння, - продовжує пан Олександр. – Якось я зупинився та став роздивлятись. Вийшов виконроб. Почав питати, чому я тут ходжу. Я відповів, що це не приватна територія. Та яка фірма, і що тут робить, не відповіли.

Не багато вдалось вивідати у охоронників із вагончика й нашому кореспонденту. Чоловіки ще здалеку помітили його та мешканців, та коли ми підійшли ближче, зайшли у фургончик. І навіть вдали, що дрімають. Потурбувавши їх, ми почули – нічого тут не будують. Втім підтвердили здогади мешканців з Коновальця – на місці працює «Креатор-Буд».
- Тут просто територію облагородили, - пояснювали чоловіки.
Та для чого вони самі сидять там, що охороняють, відповісти не захотіли.

Не кажуть, де парк, а де ні
У подальших пошуках, хто ж на згадуваній території господарює і для чого, ми звернулись і у відділ зв’язків з громадськістю міськради та в КП "Об'єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя». У першій інстанції не могли зрозуміти з усного опису, про яку ділянку йдеться та порадили писати запит. А у другій повідомили – земля не їхня і запевнили, що в Тернополі на території парків не проводять жодних робіт.

Найбільше пояснив директор компанії «Креатор-Буд». Не заперечував, що це таки його фірма працює на згадуваній ділянці. Однак, запевнив, компанія нічого там не будуватиме.

- Наша фірма займалась там благоустроєм, - повідомив він. – Ми при підняли там комунікації доверху і все. А що там має бути і чи буде, я не знаю. То поцікавитись треба у міськради.

Тож з’ясовувати далі спробували як і порадили у відділі зв’язків з громадськістю, за допомогою інформаційного запиту. Його надіслали ще 14 березня. Про те, що у нас є відповідь, дізнались аж 3 квітня. А згідно із датою у відповіді, міськрада нам відповіла 26 березня. Та чи багато сказали?

- Інформуємо, що згідно рішення Тернопільської міської ради земельна ділянка навпроти Тернопільської ЗОШ№23 за адресою вул. Чубинського,3 зі сторони проспекту Злуки в користування не надавалась та у приватну власність не передавалась.

Хотіли ми побачити й планово-картографічні матеріали. Адже як запевнили в комунальному підприємстві, на території парку ніхто нічого не будує. Та у запиті повідомили – інформація з планово-картографічним матеріалів з обмеженим доступом.

 

Відео дня
> Світлана ГРИВАС,
0-96-709-74-60,

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Спочатку стоянка, а потім..... ну ви знаєте, що зараз на місці колишніх стоянок робиться.
  • Anonymous

    сюди перенесуть стоянку яка знаходиться трошки вище біля ювілейного.тому що там помаленько забудовують.а тут орендували в парку но не знаю в кого!мабудь в тих що сидять повище!інформація перевірена!
  • Anonymous

    Ось і все по парку перший пішов
  • Anonymous

    не буде там стоянки! звичайна парковка и все тут
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up