Меценат із-за кордону дає винагороду учням, які показують гарні результати у навчанні

Меценат із-за кордону дає винагороду учням, які показують гарні результати у навчанні

Завдяки жителю села Озерна, який зараз проживає за кордоном та вирішив стати благодійником, талановиті учні отримали по 1000 грн.

Ще до початку російського вторгнення на нашу землю до директорки школи Берестецької Наталії Богданівни звернувся житель Озерної, який давно проживає за кордоном. Він запропонував стати меценатом для одного або декількох учнів місцевого ліцею, які беруть активну участь у шкільному житті.

Як визначили переможців

– Це була дуже цікава ідея, але єдина умова – не оголошувати прізвища цього добродія, – каже Наталія Берестецька. – Але почалась війна, і ми вирішили зачекати, адже навчання було дистанційне, та й всім вже було не до того.

З 1 вересня стартував новий навчальний рік. Адміністрація закладу має декілька старшокласників, які заслуговують додаткової винагороди.

Відео дня

– І так ми з вчителями вирішили, що нагорода знайшла своїх героїв, адже Володя Дочич отримав 1 місце в обласній олімпіаді з трудового навчання, а Павло Галещук, Мар’яна Беззубка і Мар’яна Гураль були тим «мотором», який сам заводиться і заводить усіх навколо, – розповідає Наталія Берестецька.

Кошти благодійника пропорційно розподілили між цими учнями та цим самим додали їм великого стимулу та заохочення до досягнення більших результатів.

Кожен з учнів ліцею був приємно здивований, коли дізнався про існування мецената і про те, що відбудеться нагородження найактивніших учнів. Тому усі з нетерпінням чекали хто ж отримає винагороду.

– Коли прозвучало моє прізвище я була дуже приємно здивована і раділа. Завжди «за» стати учасницею концерту чи то іншого заходу, – розповідає Мар’яна Беззубка, учениця ліцею.

Учні приємно вражені

Велике задоволення Мар’яна отримує від виставок, шкільних вистав та зйомок відеороликів, тому завжди старається долучитися. 

– Я щиро вдячна, що отримала таку нагороду і думаю, що це додасть стимулу усім іншим учням працювати ще краще, – каже Мар’яна Беззубка. – Знаю, що буду далі старатись для нашого ліцею.

Після довгих канікул учні повернулись до навчання, і тепер з новими силами починають працювати та навчатись для світлого майбутнього.

– Найголовніше – я продовжую вчитись та здобувати знання, адже зараз нашій країні потрібні обдаровані люди, які зроблять усе найкраще для відбудови і процвітання України, – додає Мар’яна Беззубка.

Надалі у ліцеї планують продовжувати такі нагородження, адже після оприлюднення у соцмережах про цю ініціативу до Наталії Богданівни почали дзвонити вже інші люди, які готові вкладати кошти у розвиток нашої молоді задля процвітання України.

 

Автор: Тетяна Бакай

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галина Грицишин

    І щира подяка земляку.

keyboard_arrow_up