«Ми вперше море побачили!»: курсанти зі Збаража 11 днів безкоштовно відпочивають у Затоці

«Ми вперше море побачили!»: курсанти зі Збаража 11 днів безкоштовно відпочивають у Затоці

Багато дітей уперше в житті побачили море. Щодня вони купаються, засмагають та беруть участь у різноманітних забавах. Додому їхати навіть не хочуть і кайфують, що літо розпочалася саме з відпочинку.

Море, сонце, пляж, ігри  на свіжому повітрі та в колі друзів. Що ще потрібно для ідеального відпочинку? 35 курсантів із Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою поїхали відпочивати у Затоку на 11 днів. І це все безкоштовно, - завдяки сприянню волонтера Василя Конька.

- Літо почалося круто! Поки всі збираються десь їхати, ми вже і засмагали, і накупалися, - говорить 15-річний курсант Вадим Опуда. Усім би так!

Відео дня

Відпочивають курсанти на базі «Еко дача» у самій Затоці. Разом із ними поїхали і вихователі, які пильнують дітей та допомагають організувати гарний відпочинок. Начальник коледжу Вадим Ластовицький радіє тому, що діти мали змогу приємно закінчити навчальний рік, набратися сил та оздоровитися.

«І харчування, і проживання – безкоштовно»

Поїхати на море пропонували усім, але намагалися вибрати й тих, у кого родини не мають змогу самостійно організувати відпочинок. Тому багато дітей, кажуть вихователі, вперше у житті побачили море. Для них це – подвійна насолода – відпочити з друзями, та ще у такому живописному місці.

Поїздку для курсантів коледжу організовують вперше, розповідає начальник Вадим Ластовицький. Волонтер Василь Конько, за його словами, постійно допомагає військовослужбовцям, армії, а також дітям.

- Коли я виконував завдання на Сході України, Василь Конько забезпечував усім необхідним мій підрозділ. Коли я повернувся на Тернопільщину, ми підтримуємо дружні стосунки. І ось домовилися про організацію такого драйвового відпочинку, - говорить він.

День спланований, екскурсії розписані

Вихованці коледжу в Затоці живуть за звичним розпорядком дня, розповідає вихователь Надія Галько. Прокидаються о 7.15, молитва, зарядка. Потім – сніданок. Зранку йдуть на море, аби встигнути покупатися до моменту пекучого сонця.

Проживають курсанти неподалік від Дністровського лиману. Пейзажі неймовірні! Розташування бази ідеальне. Частина кімнат мають вихід на водну перлину, тож за вікном зранку відчувається морський аромат, чути звуки чайок.

- Ходимо купатися і на Чорне море, вода тепленька. Повітря теж сухе і тепле. Усі засмагають, - розповідає вихователька. – Щодня для дітей організовують різноманітні цікавинки. Курсанти уже відвідали Білгород-Дністровську фортецю. Вона була збудована на руїнах античного міста Тіра. Нині поряд з фортецею можна побачити розкопані археологами залишки цього міста, заснованого наприкінці VI століття до н.е. Ми також були в аквапарку. Це не передати словами, які діти були щасливі!

В аквапарку вихованці провели понад 6 годин. Навіть не помітили, як час минув.

- Там дуже гарно, діти спускалися з усіх гірок, хлюпалися у басейнах. Було цікаво, - говорить пані Надія.

Вихованець першого курсу Вадим Опуда розповідає, що ще в житті не бачив такого крутого аквапарку.

- Шість годин ми каталися, купалися, веселилися. Було круто! Я раніше був в акварку, але такий, як у Затоці, бачу вперше. Справді весело, драйвово. Такі гірки, що, здавалось, серце вилетить від адреналіну. Спочатку було трішки страшно.  Але потім ми звикли – відчуття неймовірні! Я надовго запам’ятаю цей відпочинок! – говорить хлопець.

Почали спілкуватися і дружити

Щодня для дітей тут організовують різноманітні забави – конкурси, ігри на свіжому повітрі, екскурсії. Були змагання з волейболу, водного поло, мокрого волейболу, планують ще провести спортивну естафету та конкурс на визначення Нептуна та Русалки.

- Дітям подобаються спільні ігри, переможці змагань отримують ще й цінні подарунки. Так, наприклад, за перемогу у водному поєдинку, благодійник Василь Конько вручим курсантам грошову винагороду, яку вони можуть витратити на власний розсуд, - розповідає вихователька.

На відпочинку багато курсантів здружилися та почали більше спілкуватися один з одним.

- Якщо раніше ми лишень віталися, то зараз стали гарними друзями. Один за всіх, і всі за одного – це правило ідеально запрацювало саме тут. Спільні ігри нас зближують. Це круто! – говорить першокурсниця Анастасія Стрільчук.

Так захопилися відпочинком, що навіть додому їхати не хочеться.

- Я би ще була тут і була, - мені все подобається. Годують добре, умови чудові, люди доброзичливі, - каже вона.

Забезпечили триразовим харчуванням

Діти проживають у три – й чотиримісних номерах. Душ і туалет – на три кімнати. У номерах – чисто, гарно. Дівчатка самі прибирають у кімнатах, зауважують вихователі.

Триразове харчування відпочивальників – також за рахунок благодійника. Їсти, кажуть, дають багато, готують – смачно.

- Дуже великі порції, постійно є і каші, і м'ясо, і овочі, і фрукти, і десерти. Усе неймовірно смачно, діти задоволені, ніхто не лишається голодний. Протягом дня на кухні є і печиво, і фрукти – для перекусу. Усе подобається, - говорить вихователька Надія Голько.

У Затоці курсанти проведуть до 6 червня. На кінець відпочинку для них готують конкурс на визначення Нептуна і Русалоньки, а також прощальну вечірку біля вогнища, де всі поділяться враженнями та весело проведуть час у компанії друзів.

Колектив Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, а також діти і батьки дякують Василю Коньку та усім небайдужим людям за те, що подарували їм можливість гарно провести час та насолодитися морем.

 

Опитування

А ви розкажете цю новину друзям?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валера Матів

    шо за зомбування?.,,.

    тойво reply Валера Матів

    знов шось не так..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up