У Тернополі активісти пікетували ОДА. Депутати зберуться на позачергову сесію

У Тернополі активісти пікетували ОДА. Депутати зберуться на позачергову сесію
  • Небайдужі громадяни проти капітуляції та імплементації «формули Штайнмайєра». Вони підписали звернення до депутатів обласної ради, аби ті підтримали їх у боротьбі за Україну. 
  • О 16:00 депутати мають зібратися на позачергову 12 сесію ОДА. 

 

 

Самі учасники протесту обіцяють не здаватися. Після обіду вони ще прийдуть до стін ОДА. На місці чергує поліція. 

Активісти почали збиратися під стінами ОДА близько 9:00 у середу, 2 жовтня. Прийти закликали усіх небайдужих тернополян, але зібралися лише активісти громадських організацій. Як пояснюють самі активісти, про акцію мало хто знав, оскільки повідомили про неї лише увечері 1 жовтня.

Усього зібралось кілька десятків пікетувальників. Значно більше було представників правоохоронних органів. ОДА оточили поліцейські та встановили паркани. Підійти до будівлі міг будь-хто, але за умови, що покаже вміст своїх рюкзаків, пакетів та сумок. Також правоохоронці обшукували усіх за допомогою металошукача. Усередині приміщення ОДА також чергували поліцейські та кілька пожежних.

Відео дня

Голови громадських організацій звернулися до депутатів облради, щоб ті підтримали їх вимоги.

- Ми готуємо спільне звернення, щоб висловити його на позачерговій сесії облради, – розповідає голова правління громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська. – Зараз скликають депутатів, і ми висловимо свою позицію. Ми не можемо стояти осторонь, коли вирішується майбутнє нашої держави.

Активісти не підтримують імплементацію «формули Штайнмайєра», відповідно до якої, українські сили будуть відведені від територій окупованих територій. Також учасники протестують проти виборів на підконтрольних бойовикам територіях без контролю українських сил.

- Ті пункти, які "проходять" по "формулі Штайнмайєра" створюють глибоке занепокоєння, – кажуть активісти. – Мова йде про те, щоб провести вибори на окупованій території, подальше відведення наших військ. Ми розуміємо, що за шість років жителям цих територій повністю промили мізки. Як це все буде відбуватися? Нам пропонують незрозумілі правила гри.

Учасники акції поводили себе спокійно. Ніхто не вигукував ніяких гасел, а просто чекали відповіді від представників облдержадміністрації.  

- Я прийшов на мирну акцію, щоб показати свою позицію і висловити незадоволення від того, що Україна здає свої позиції, – розповідає активіст Максим. – Ми прийшли без прапорів, ніяких погромів влаштовувати не збираємось.

Після того, як голови громадських організацій домовились з представниками ОДА про скликання позачергової сесії, активісти розійшлися близько 9:50. Правоохоронці лишились охороняти громадський порядок. Наразі позачергова сесія депутатів ОДА має відбутися о 16 годині. Активісти обіцяють повернутися до стін ОДА, але вже в більшій кількості.  

Опитування

Чи підтримуєте ви відведення українських військ від окупованих територій?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Ігор Буда

    Контроль кордону. Роззброєння бандформувань. Арешт злочинців. потім 5-річний перехідний період під призначеною Києвом  адміністрацією з нормалізацією політичного життя. І лише після цього місцеві вибори.
  • Ігор Комендат

    Нацкорпус - ручна організація Сабакова, якось дивно виглядає ця проплачена акція. А все це просто сценарій легітимізації здачі національних інтересів. Перехопити ініціативу. І та очолити контрольований протест. А потім сказати так сі стало.
  • Анонім

    Лугандонія тільки і чекає особливого статусу ,після котрого вони проведуть референдум створять свою міліцію ,військо ,і прикордоників . У мене питання ,а чому це ОБСЕ має вирішувати чи будуть демократичні вибори .Ця організація абсолютно не впливає оскільки там більшість москалів . У мене питання ,а нах.... нам то ярмо під назвою лугандонія . Не хочуть в Україні жити значить відсікти воду ,світло ,газ ,не брати у них вугілля ,ну і так далі ,але ж у нас при владі безхребетні особи ,які прогинаються перед москалями, і європейцями у яких пріоритет  торгівля з москалями. У мене питання ,а що ж тоді підписали у Мінську бо Кучма говорить одне ,москалі говорять інше , а лугандонія взагалі радісно співає про автономію , а презедент нам каже , що виборів не буде якщо там будуть військові . У мене після слів так званого президента склалась думка ,що він або й.......в 100 гр ,або він добряче ширнувся.
  • Анонім

    Ну , що твердолобі тепер ви зрозуміли кого ви обрали і до чого цей блазень і його компашка доведе . Я вас "вітаю" з тим ,що наш так званий "президент" зробив наступне .
    1. Таємно домовлявся з х.....лом
    2 Приймає одноосібне рішення без референдума .
    2. Збурив народ , зрадив військових
    3. Підштовхнув народ до громадянської війни .
    Для чого йти на якісь формули , і слухати якихось мудаків з європи яким пох..... та Україна ,а особливо Німетчині і Франції у них пріоритет це бізнес з москалями ,а Україна їм давно пох...... просто вони цього не сказали . Ось вам чергова зрада , а наступна зрада буде це коли коломойський верне собі свій банук через продажні суди ,плюс отримає компенсацію у вигляді 2 млрд доларів з наших кишень . Ви уявляєте  вивів 5 млр доларів , держава врятувала цей банк шляхом вливання туда купа грошей з наших кишень, і навіть тих хто не був клієнтом привата , а тепер цей Беня через  маріонетку  рішає свої питання і задовільняє свої потреби грабуючи народ .

    Андрій reply Анонім

    я так бачу що в тебе в голові тільки банк коломойського ,а що в нас з під носа 5 років крали і прикривалися що всі біди через хуйла путіна то нормально ...

    Анонім reply Андрій

    До чого тут банк .Мені пох.... на той бан і нех було його рятувати . Справа не в банку ,а в тому ,що це повпливає на банківську систему всієї країни . Правильно 5 років мудак янукович з своєю шоблою ,яка сьогодні поступово повертається дійсно крали ,що в казні лишалося 100 т гривень. Армія була свідомо знищена . А при Порошенко хоть армію підняли ,відновили техніку , зявилися нові взірці озброєння ,заряди Смерчів. Я не кажу ,що у Порошенка все було супер ,але він не прогинався перед Х.....лом і не зраджував військових . Відійти на 2 км це значить здати 2 км української землі за яку гинули наші військові коли відвойовували цих 2 км .

    05 reply Анонім

    Андрію снайперів на майдані найняв порошенко подивись фільм площадь разбитих надежд, це тільки ти цього не знаєш

    Андрій reply Анонім

    та про що ти ??? якби не війна то порошенко би ложив на ту армію і на ті смерчі, би докрали то що лишилося , а на рахунок не прогинався то тільки міг багато говорити , а саме торгувало , крало , і поночам з медведчуком зустрічався ,кароче не плети за того порошенка ,ти або  зазомбований або проплачений ...

    Анонім reply Андрій

    Я про те ,що януковська шобла зараз при Зе себе добре почуває . Портнов у нас неофіційно керує судами і відмиває ригівську шоблу типу Єфремова ,а те що юристи Портнова фінансували компанію Зе нічого не смущає.  Лукаш в нове ЦВК піде, і ця особа давала вказівки судам під час майдану .Богдан з Азаровим їздив в москву на ЦУ під час майдану . медведчука нам навязала Меркель за рекомендацією Х......ла . Я ще раз кажу я не кажу що Порошенко ідеальний .До Порошенка є купа питань ,але те ,що зараз робиться це називається зрада національних інтересів . Чому ми не знаємо про договорняки з Х....лом .Якщо Зе у нас приватна особа то нехай таємно говорить ,але якщо його обрав народ значить він мусить відзвітувати про всі таємні договорняки . Щодо зазомбованих то до цієї 70% касти не відношусь . Щодо проплати можеш спати спокійно ніхто мені не платить. Мені за державу обідно і за тих вояків ,які загинули за незалежність України , а тепер якийсь блазень їхні старання помножив на 0 .

    05 reply Анонім

    Чув про справу 4П це порошенко пашинський парубій і парасюк це вони організовували розстріли на майдані і причетні до пожежі 2 травня в Одесі проснись і не пиши  
    х у й н і

    Анонім reply 05

    Це в тебе х......я получається бо наслухався пропаганди ось в тебе і токсикоз наступив.

    Mick D reply Анонім

    Так поставте вашому кумиру Порошенку купу питань. За те, що крав під час війни, не платив податки в казну а виводив все в офшори, що син не знає жодного слова українського а до всіх чіпляється за мову, що займався рейдерством і відбирав компанії, запитайте за Кузню на Рибальску, за канал Прямий який нібито не його і платить ведучим гроші у конвертах......Бачу він змужнів і підняв знову голову.

    Анонім reply Mick D

    Він не мій кумир .Нехай Зе пояснить чому до виборів говорив одне ,а зараз робить зовсім все протилежне . Чим цей Зе ліпший за Порошенка якщо таємно з коломойським перетирають . Я подивлюсь ,що ви скажете коли бакс буде по 40-50 грн.

    Андрій reply Анонім

    та попередні 5 років були чому луценко не пересадив регіоналів взяли одного єфремова прикрили і все ,з рештою ручкався і посміхався , а що до Портнова цю інфу можеш провірити в інтернеті , він свою честь відстояв в Європейських судах , і єфремова він не покриває ,він сам казав якщо винен хай сидить тільки докажіть, а не видумуйте, при владі всі крадуть ось тільки,як це доказати якщо там кругова порука , і всі один з одним дружать ....

    Анонім reply Андрій

    Луценко їх би пересадив тільки ось попередні прокурори похерили всі докази .Взяти навіть того самого махніцького який з ківаловим дружить ось з цього все і почалося . Ну звичайно Портнов відстояв бо європі пох.. і вона не вникала в справу , але те що він творив в Україні в часи януковича це називається злочин. Єдина помилка колишньої влади так це те ,що не розігнали суди які ще були створені за часів мудака януковича і цей президент ними теж користується. Питання якого х..... сюда повернулася богатирьова яка явно тут мутила в медичній сфері .І янукович сюда повернеться як тільки його відбілять.І що він теж получається чесний і небесна сотня одночасно сама загинула і камазів з грошима не було  .

    05 reply Анонім

    Твій луценко відсидівший хабарник без юридичної освіти і досвіду

    Анонім reply 05

    Ну ну ,а такий пан Баканов зараз очолює СБУ. В армії не служив ,на обліку у військоматі не стояв ,аналітичного мислення 0 , поліграф не прйшов , що вже є порушення закону служби в СБУ . А Зе йому ще звання дав лейтинанта питається за ,що якщо людина не служила це просто п....ц . Ти мені Луценком ,Порошенком не тич я ще раз кажу до них є багато питань ,але там хоч троха було прозоро ,а не те ,що зараз все в темну і все з порушенням ось такі професіонали .За Зе скільки ригів повернулося і всі вони з часом отримають посади вже чого варті Богдан і Лукаш.

    Анонім reply 05

    Він такий мій як і твій .Я його на цю посаду не ставив так ,що не по адресу .

    05 reply Анонім

    Луценко прикривав справу майдану бо порошенко найняв снайперів а парубій пашинський і парасюк вели вогонь з консерваторії і готелю Україна разом із снайперами, ти бачу взагаі не в темі мабуть телевізора забагато надивився і думаєш шо все знаєш

    Анонім reply 05

    Ти або й.......в 100 г ,або ширнувся ,або пишеш з лугандонії ,або наслухався путін ТВ разом з пропагандистами які співають в одну дудку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up