Партнер рубрики Події

Ми щодня молимося і чекаємо їх вдома: тернополяни привітали захисників України зі святом

Ми щодня молимося і чекаємо їх вдома: тернополяни привітали захисників України зі святом
  • Традиційно 14 жовтня в Україні багате на визначні події та свята. Саме сьогодні всі українці відзначають християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України та День козацтва. 
  • Журналісти 20 хвилин вийшли на вулиці міста та дізналися у тернополян, що вони побажають нашим мужнім воїнам, які борються за перемогу України.

День захисника України – державне свято. Президент України започаткував його своїм указом у 2014 році. А вже 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України. 

Цьогоріч свято є особливим для кожного українця, адже поки хтось гуляє парком, вирішує власні справи, а наша редакція готує для своїх читачів актуальні новини, відважні захисники дають відсіч російським загарбникам на всіх напрямках. 

Відео дня
v class="video-block">

Донецьк, Маріуполь, Херсон, Бердянськ і кожен клаптик української землі обов'язково будуть відвойовані, а окупанти знищені. Тернополяни не сумніваються у силах ЗСУ і надсилають найщиріші побажання кожному та кожній, хто береже наше життя. Що бажали захисникам? 

Орися, 74 роки

– Мені 74 роки і ці захисники прикривають мене від ворога. Я всім їм побажаю божого милосердя, опіки. Нехай скоріше закінчиться війна, щоб вони живі і здорові повернулися до своїх сімей. Сьогодні ще й свято Покрови Пресвятої Богородиці, а здавна ми знаємо повір’я, що Богородиця прикриває і голову жінкам. Неодружені молоді жінки йшли до церкви, лягали під образ Матері Божої і просили, щоб Покрова накрила їх головоньку. А сьогодні зранку я просила Богородицю, щоб вона покрила наше небо і закінчилася ця несправедливість. 

 

Влад, 36 років

  – Сьогодні ще й День створення Української повстанської армії, День козацтва. Бажаю щастя, здоров’я, мирного неба над головою, кохання, всіх благ, всього найкращого. Тому що наші захисники на це заслуговують. Вони не тільки захищають нас, а й утверджують правду в світі і борються з силами темряви. 

 

 

Олександра, 30 років

 – На даний час захисники відіграють важливу роль. Тільки завдяки їм ми можемо спати спокійно, прокидатися кожен ранок. Хочу побажати їм натхнення, сили у боротьбі, щоб здолати цього ворога. І найголовніше – здоров’я, вдачі, мирного неба над головою всім. 

 

 

 

Михайло, 68 років 

  – Я побажаю нашим захисникам перемоги, перемоги і ще раз перемоги. І головне – щоб кожен повернувся живим і здоровим додому. Кожен з нас має підтримувати захисників, адже наша підтримка важлива для них. Не забувайте просити Бога, щоб він допомагав і нам, і захисникам перемогти у цій війні.

 

 

Марія, 51 рік 

  – Наші захисники – неймовірно великі люди. Я бажаю їм здоров’я, сили в щоденній їхній боротьбі, в щоденному захисті нашої України. Ми маємо зараз можливість бути на цьому майданчику, просто говорити і все це тільки завдяки їм. І звичайно ж, нехай повертають до нас живими. Перемоги нам усім якнайшвидше. 

 

 

Костянтин, 20 років 

  – У мене навіть бракує слів, аби висловити свою вдячність за ту роботу, що вони виконують щоденно. Але я бажаю нашим захисникам сили, здоров’я, щоб вони ніколи не втрачали надію у світле майбутнє. Всього найкращого їм, нехай живими повертаються додому. 

 

 

 

Оксана, 39 років

 – Наші захисники – неймовірні і дуже хоробрі. Бажаю, щоб нашим захисникам вистачило мужності і далі захищати нашу Україну та нас з вами. І щоб поверталися всі живими. 

 

 

 

 

Тетяна, 38 років 

– Маю свого захисника, маю друга захисника, який перебуває на передовій. Я сьогодні хочу побажати всім міцного-міцного здоров’я, натхнення. І звичайно ж, подякувати за те, що ми маємо мирне небо над головою, і що у нашому місті більш-менш спокійна, стабільна ситуація. Я безмежно вдячна їм за те, що роблять для країни і для кожного з нас. 

 

 

Дмитро, 32 роки

 – Бажаю нашим захисникам побільше здоров’я, наснаги, триматися до кінця. Ми за них переживаємо, постійно думаємо, допомагаємо чим можемо. Захисники, ми у вас віримо, постійно молимося за вас. Хочу, щоб ця війна скоріше закінчилася нашою перемогою.

 

 

 

Редакція 20 хвилин долучається до привітання. Ми хочемо подякувати Збройним силам України за спокій, за незламність, за мужність і силу. Ви – наша скеля, що сховає під час шторму. Тільки завдяки вам кожен з нас може працювати, волонтерити і відпочивати.

Безмежно вдячні, що жодна ракета, контрнаступи та заявки країни-агресора не зупиняють вас. Поки ви захищаєте наше життя, ми працюємо для нашої країни, адже тільки в єдності нам під силу перемогти у цій складній війні. Слава Україні! Героям Слава!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up