Партнер рубрики Події

Нігерійку Аббі хоче видворити з України міграційна служба

Нігерійку Аббі хоче видворити з України міграційна служба
  • Представники Аббі, яку в жовтні минулого року з немовлям вигнали з квартири, подали зустрічний позов на скасування рішення міграційної служби.
  • Позов задовільнили, оскільки дитина уже має громадянство України. Але міграційна служба готує апеляцію. 

- 24 липня доньці Аббі - Ел виповниться рік, - говорить директор Благодійного фонду "Вікно життя" Ірина Жигунова. - З листопада минулого року тривають судові засідання щодо примусового видворення мами дівчинки. Дівчинці надано статус громадянки України, і її мама бореться за право виховувати дитину в Україні. Тобто не розлучати маму з дитиною.  Батько дитини теж в Україні, він теж нігерієць. 

Читайте також: В іноземки, яку вигнали з квартири у Тернополі, проблеми з візою

Міграційна служба, як пояснює пані Жигунова, подавала судовий позов про видворення матері дитини з країни. Але оскільки дитина маленька, то вона вимушена буде виїхати з мамою.

Відео дня

- Видворення матері означало б вимушене видворення громадянина України з цієї країни, тобто дитини, - пояснює Ірина Жигунова. - Був зустрічний позов про скасування рішення міграційної служби. І 20 червня міськрайонний суд виніс рішення про скасування цього рішення. Зараз ми очікуємо подання апеляції від міграційної служби. 

Читайте також: Донька нігерійки, яку восени минулого року виставили з немовлям на двір, вже громадянка України

Третьою особою в цій справі виступив омбуцмен, який представлятиме права жінки під час апеляційного оскарження. 

- Ми надіємось на позитивне рішення, - додає пані Ірина. - Але такої практики, щоб такі справи доходили до судів, в Тернополі ще не було. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Зюзя

    І правильно, а то вже в очах чорніє.
  • Олег Кубіцький

    ТЕРНОПІЛЬСЬКІ РАСИСТИ!

    Piter Savka reply Олег Кубіцький

    Та то не РАсисТИ, то взагалі не зрозуміло що - НЕЛЮДИ !!! Ніякого співчуття до людини.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up